Saznajte prije drugih širi li se iz vaših usta neugodan miris pomoću ova tri jednostavna trika

 

Neugodan zadah počinje s vašim jezikom, stoga je to prva stvar koju morate provjeriti. Pogledajte ga u ogledalo; ako je ružičast i sjajan, vaš jezik je baš onakav kakav treba biti, dok je bjelkasti jezik naznaka da bi se iz vaših usta mogao širiti loš zadah. No čak i nakon hukanja u ruku niste sigurni radi li se o neugodnom zadahu, isprobajte sljedeća tri trika koji će vam pokazati pravu istinu i poštedjeti vas neugodnosti u javnosti.

1. Trik sa zapešćem
Katkad hukanje u dlan nije pouzdan način da saznate imate li loš zadah no ovaj trik, potvrdili su mnogi bakteriolozi, puno je pouzdaniji. Poližite zapešće ili gornji dio šake i pustite neka se osuši, a zatim pomirišite. Sve će vam odmah biti jasno!

2. Trik sa žlicom
Ako niste sigurni širi li se neugodan miris iz vaših usta, sve što vam je potrebno za provjeriti je žlica, nekoliko sekundi i vaš dobar njuh. Žlicom nježno zagrebite po stražnjem dijelu jezika, ako je na žlici ostala bjelkasta naslaga neugodnog mirisa, vjerojatno je da se iz vaših usta širi neugodan miris.

3.Trik s vaticom ili koncem za zube
Provjeriti imate li neugodan zadah možete i s vaticom tako da njome obrišete stražnji dio jezika te je pomirišite. Ako smrdi, smrdi i vaš dah. Na njoj možete i ugledati žućkastu mrlju koja je indikator da je u vašem organizmu povećana proizvodnja sulfida.


I konac za zube poslužit će svrsi. Zubnim koncem očistite prostore između stražnjih zubi gdje najčešće zapinju ostaci hrane, zatim pomirišite konac i dobit ćete dojam kakav vam je zadah.

Kako bi se brzo riješili neugodnog zadaha temeljito operite zube i istrljajte jezik pastom za zube poput Aquafresh® Intense Clean i na kraju koristite Aquafresh® Intense Clean vodicu za usta koja će ući u sve procijepe te intenzivno i temeljito očistiti vaše zube, ali i cijelu usnu šupljinu.

 

Oralna higijena odraz je naše brige za sebe, kao i čist dom. Ako zbog nedostatka vremena vaš dom nije blistavo čist, u pomoć će priskočiti super junak, kapetan Aquafresh®, samo morate dovoljno brzo odigrati ovaj kviz znanja i brzine.

Aquafresh® će iznenaditi čak 101 čitatelja/cu koji najbrže i točno odgovore na nekoliko jednostavnih pitanja. Od njih će onaj najbrži/a čitatelj/ica koji/a će imati baš sve točne odgovore osvojiti intenzivno čišćenjem doma veličine do 100 kvadrata i u trajanju od maksimalno 5 sati, a ostalih sto natjecatelja Aquafresh® Intense Clean poklon pakete. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju