3 male stvari kojih se morate odreći za sreću

Podijelite na

Svakodnevno sa sobom nosimo nepotreban životni teret i brojne loše navike zbog kojih se često osjećamo prazno, nesretno i neispunjeno. Kako bi zadržali pozitivnu energiju koja nam je potrebna da budemo sretni, potrebno je u životu napraviti male-velike promjene. Donosimo 5 jednostavnih stvari kojih se morate odreći kako bi bili sretniji i zadovoljniji

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 5.5.2016 / 08:11

 

Postoje besplatne stvari koje nas čine sretnima

Postoje besplatne stvari koje nas čine sretnima (Foto: Guliver/Thinkstock)

1. Težnje za savršenstvom
Savršen posao, savršen brak, savršena obitelj, savršeno tijelo... sve su to ciljevi za kojima žudimo, a koje zapravo ne postoje. Iako nam se često čini kako trava u susjednom dvorištu uvijek zelenija, riječ je samo o prividu.

Ništa oko nas nije savršeno i nitko nema savršen život kao iz filma i zato je važno da ne žudite za savršenstvom i uživate u malim stvarima.

"Psiholozi objašnjavaju kako negativne misli i pesimizam značajno utječu na naše raspoloženje, a time i na našu sreću"

2. Negativnog stava
Psiholozi objašnjavaju kako negativne misli i pesimizam značajno utječu na naše raspoloženje, a time i na našu sreću. Naši životi prepuni su negativnih događaja i situacija koje često ne možemo izbjeći već se s njima moramo nositi pa vam dodatne negativne misli doista nisu potrebne.

Kada sljedeći puta budete imali negativno mišljenje o sebi, svom poslu, partneru ili nekom drugom životnom aspektu, zastanite i u svemu tome pokušajte pronaći pozitivnu stranu. Vidjet ćete da ona doista postoji.

3. Života u prošlosti
Gomilanje negativnih osjećaja najčešće je uzrokovano razmišljanju o prošlosti. Bilo da se radi o frazi 'da sam barem tada...' i 'mogla sam...' ili pak patnji za bivšom vezom, radnim mjestom ili načinom života, život u prošlosti uvijek sa sobom povlači negativne osjećaje tuge, čežnje i razočaranja.

Kako bi bili sretni, važno je da prošlost ostavite iza sebe i uživate u onom što je pored vas ili što vas tek čeka. Prošlost ne možete promijeniti, sadašnjost ovisi o vama i zato je važno da je iskoristite na pozitivan način.

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se