Svake sezone neki odjevni komadi na zagrebačkoj špici nametnu se kao favoriti. Ovaj put odlučili smo zaviriti u našu nedavnu street style arhivu i provjeriti koji su modeli hlača zaslužili titulu najpopularnijih

Sudeći prema viđenom, naše špicerice u praćenju trendova nimalo ne zaostaju za inozemnim ljubiteljicama mode.

Karirane hlače na zagrebačkoj špici
Karirane hlače na zagrebačkoj špici Foto: Slaven Janđel

Tako se i na ulicama glavnog grada Hrvatske nose karirane hlače. Posebno su popularni sivi modeli s bočnom trakom, najtraženijim ovosezonskim detaljem na klasičnim hlačama ili trapericama koji vizualno izdužuje noge te ih čini mršavijima.

Modeli kariranih hlača


Kožnate hlače na zagrebačkoj špici
Kožnate hlače na zagrebačkoj špici Foto: Slaven Janđel

U street style kombinacijama često viđamo i kožnate hlače. Od širokih modela ravnog kroja do klasičnih uskih modela - nosi se sve i s pravom možemo reći da su ove hlače koje su nekada bile rezervirane samo za rokerice i alternativke ušle u mainstream modu.

Modeli kožnatih hlača


Traperice na zagrebačkoj špici
Traperice na zagrebačkoj špici Foto: Slaven Janđel

Naravno, nijedan novi model hlača ne može s prvog mjesta liste popularnosti svrgnuti - traperice. Baš kao i posljednjih nekoliko sezona, s prvim danima proljetnog sunca pripadnice ljepšeg spola uskočile su u poderane traperice, ali u njihovim izdanjima možemo vidjeti i modele trapez-kroja ili pak nezamjenjive skinny traperice.

Modeli traperica