Trend koji su dizajneri najavili u sezoni pred nama u drugi je plan bacio štiklu. Tenisice, niske gležnjače, balerinke i oksfordice samo što nisu započele svoju turneju po dnevnim poslovnim ili večernjim prilikama. A za vječnu boljku, kako nogu i u ravnoj cipeli izdužiti postoje stilski trikovi, otkrivamo 3 jednostavna i učinkovita

Modeli ženskih cipela bez visoke potpetice već su prošlu sezonu na revijama velikih dizajnera dali naslutiti zaokret u dosadašnjem poimanju ženske mode. Krilatica 'kako za ljepotu vrijedi trpjeti' stvar je prošlosti, a stvarnost je pokazala ženstvenu i elegantnu modernu ženu koja korača u ravnim cipelama.

Jedinu manu koju takva cipela stvara na figuri je vizualno skraćen izgled nogu, no stilisti su i tomu spretno pronašli rješenje. Izduženu siluetu u niskim cipelama moguće je postići uz 3 vrlo laka modna pravila:

Jednaka nijansa cipela i hlača svakoj će nozi pokloniti centimetre

1. Prilikom odabira modela čizama i gležnjača treba paziti da njihova visina ne prelazi preko gležnja, dobar trik za stvaranje vizualno izduženih nogu je dizajn s remenčićima na bočnoj strani cipele ili duboki prorez. Takve nogu izdužuju jer diskretno otkrivaju golu kožu, a u hladnijim danima preporuča se kombiniranje s čarapama svjetlijih boja.

2. Djelić otkrivene gole noge glavni je vizualni trik za izduženu figuru, uz balerinku ili popularan model oksfordica i koledžica poželjno je podvrnuti hlače do sredine gležnja.

3. Jednaka nijansa cipela i hlača svakoj će nozi pokloniti centimetre. Niske cipele u nude, bež ili boji karamele kombinirane sa sličnim nijansama hlača dodatno će pojačati efekt nogu bez granica

Iz trgovina smo izdvojili niske cipele uz koju je lako primijeniti navedena pravila i s guštom odmoriti nogu od šetnje u vrtoglavim potpeticama:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju