S vremena na vrijeme svatko prekrši poneko pravilo lijepog ponašanja, što je sasvim normalno. No, ova tri pravila bontona puno češće kršimo nego što bismo zapravo trebali. Provjerite u članku koji su to točno najčešći načini kršenja pravila lijepog ponašanja

1. Nepristojnost
Biti pristojan prema drugima u svakoj situaciji najvažnije je pravo bontona koje možete slijediti. Pristojnost se veže uz sve osobe koje susretne.

Dakle budite pristojni prema svima, od susjeda, šefa i kolega pa do blagajnice u trgovini. Nepristojnost ili pak otresitost, bahatost i bezobraznost zapravo pokazuju jednu vrlo lošu stranu vašeg karaktera.

Nepristojnost, stalno kašnjenje te korištenje mobitela u društvu najčešći su načini kršenja pravila lijepog ponašanja

2. Kašnjenje
Ovo je pravilo koje se svakako prečesto krši. Ako ste jedna od onih osoba koja vječito kasni baš svaki put to pokazuje vaše nepoštovanje prema drugim ljudima i njihovom vremenu.

Kada je točno vrijeme dogovoreno, onda se tada i pojavite. Povremeno kašnjenje bit će vam oprošteno ako nazovete drugu osobu i to joj kažete te objasnite razloge kašnjenja i navedete kada ćete točno doći.

3. Korištenje mobitela u društvu
Svoju pažnju uvijek poklonite onim osobama s kojima ste fizički u društvu. Ako primite poziv ili poruku na koje hitno trebate odgovoriti pristojno se ispričajte te se potrudite da svaki elektronički kontakt bude što kraći.

Također, nemojte se dopisivati s nekime dok ste u društvu jer je to vrlo nepristojno.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju