Novogodišnje odluke često ostaju samo slova na papiru koja u nama već od prvog trena mogu izazvati osjećaje neuspjeha i nezadovoljstva samim sobom. Upravo zbog toga, zaboravite na depresivnu listu odluka i u Novu godinu uđite na najpozitivniji način i to uz tri najljepše stvari koje možete napraviti za sebe

1. Lista vaših najvećih postignuća u 2021. godini
Lista odluka za ulazak u Novu godinu ne mora uvijek sadržavati stvari koje ste napravili pogrešno ili pak ciljeve koje niste ostvarili (a trebali ste). Naprotiv, popis koji bismo svi trebali napraviti i na koji ćete sigurno biti ponosni je onaj koji sadrži sve vaše uspjehe u godini koja je na odlasku.

Sjetite se koje ste sve prepreke preskočili s velikom hrabrošću, uz suze ili pak osmijeh na licu (čak i kada nije sve ispalo kako ste htjeli). Prisjetite se što ste sve napravili za nekog drugog (prijatelje, članove obitelji ili kolege). Sjetite se koliko ste puta uspješno riješili sve zadatke te male i velike životne probleme i hrabro nastavili dalje.

Sjetite se koliko ste puta uspješno riješili sve zadatke te male i velike životne probleme i hrabro nastavili dalje.

2. Lista svega na čemu ste zahvalni
Nova godina je vrijeme kada razmišljamo što moramo promijeniti u životu. No prije nego se krenete obasipati kritikama, napravite nešto što će vas razveseliti i na što ćete biti ponosni.

Ako ste postali, majka ili teta, ako ste vi i vaša obitelj bili zdravi, ako ste upoznali kvalitetnu osobu ili obnovili staro prijateljstvo, ako ste imali kvalitetnu poslovnu godinu, onda doista imate na čemu biti zahvalni. Napravite popis stvari koje su vam se dogodile u 2021. godini, a na kojima možete biti zahvalni i ponosno se nasmiješite.

Slika nije dostupna Posljednje dvije godine osjećate se kao da niste svoji? Postoji riječ koja to objašnjava

3. Lista stvari kojima se veselite u 2022. godini
Iako budućnost ne možemo "pročitati" postoje planovi za 2022. godinu koje smo svjesno ili nesvjesno već napravili. Zapišite si barem pet stvari (malih ili velikih) koje jedva čekate u Novoj godini.

Veseliš se odlasku na vjenčanje drage prijateljice (ili pak organizaciji vlastitog), veseliš se izlasku tvog najdražeg nastavka filma ili serije ili pak toliko čekanoj diplomi, planiraš putovanje za godišnji odmor ili jedva čekaš proljeće da urediš svoj balkon ili vrt. Ovo su samo neke od sitnica koje možda neće uvijek ići po planu, ali vam i sama pomisao na to mami osmijeh na lice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju