Možda to ne želi priznati, ali muškarci u dugim vezama ili braku susreću se s istim strahovima. Otkrijte koji su i kako ih možete umanjiti


1. Zarađujem li dosta novaca?

Novac je snažan faktor koji utječe na muškarčevo samopouzdanje. Kroz novac muškarac proučava vlastitu vrijednost, mjeri svoju sposobnost da se brine za obitelj i priušti im određeni način života. Kroz prizmu novca procjenjuje ga i okolina, pa strahuje može li svojom plaćom zadovoljiti sve interese.

'Muškarci koji planiraju očinstvo ili su već očevi brinu o svojoj sposobnosti da prenesu svoja znanja na potomke te izbjegnu greške svojih roditelja.'

Kako možete pomoći?
Budite ravnopravni član vaše veze ili obitelji, te sudjelujte u plaćanju računa, kupovini namirnica i drugim financijskim obavezama. Timski rad olakšava financijske pritiske, smanjuje stres svih uključenih i povećava bliskost između partnera. Recite mu da se njime ponosite. Možda se čini kao mala stvar, ali njemu će puno značiti.

2. Je li moja partnerica seksualno zadovoljena?
On želi znati je li dobar u krevetu, ali istovremeno ne želi znati ako je odgovor niječan.

Kako možete pomoći?
Razgovarajte s njim na nježan način o svojim željama. Ako one nisu u potpunosti zadovoljene, ne kritizirajte njegovu tehniku, već podijelite s njim stvari koje vam odgovaraju. Što se vi više pretvarate da je sve u redu, to će on biti nesigurniji.

3 Jesam li dobar tata? / Hoću li biti dobar tata?

Muškarci koji planiraju očinstvo ili su već očevi brinu o svojoj sposobnosti da prenesu svoja znanja na potomke te izbjegnu greške svojih roditelja. Oni žele uvesti disciplinu u život svoga djeteta, ali se s njime i zabaviti. Žude da ih se naziva dobrim ocem.

Kako možete pomoći?
Žene koje žele postati majke, ili su već majke brinu o sličnim stvarima. Upravo zato stručnjaci savjetuju iskren razgovor o međusobnim strahovima koji će stvoriti sigurnu atmosferu u kojima oba partnera mogu biti ranjivi te podijeliti svoje osjećaje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju