Hladnjak je jedna od obaveznih uređaja svake kuhinje, bez kojeg niti ne možemo zamisliti život. Iako mu je funkcija da održava svježinu namirnica, neke od njih nikada ne bi trebali držati u hladnjaku. Doznajte koje

 
Kruh
Želite li da potraje, kruh držite dalje od hladnjaka. Iako je hladnjak napravljen kako bi održavao hranu svježom, to nikako ne vrijedi i za ovu namirnicu.

Naime, kruh će u hladnjaku vrlo brzo postati suh i neukusan. Najbolje je da ga spremite u papirnatu pa u najlonsku vrećicu, na sobnoj temperaturi.

Kava
Kava je specifična namirnica u čijoj bogatoj aromi mnogi uživaju svakoga jutra. No, bilo da se radi o mljevenoj ili onoj u zrnu, kavu držite dalje od vašeg hladnjaka.

Razlog je taj što temperatura i vlaga u hladnjaku rade kondenzaciju koja utječe na miris i okus kave. Radije je spremite u staklenu, metalnu ili plastičnu posudu sa čvrstim poklopcem.

Med
Med je ukusan i sladak dodatak jelima i pićima. Osim što je zdrav, med je jedina namirnica koja se nikada neće pokvariti i zato ga nije potrebno spremati u hladnjak.

Iako mu neće direktno naškoditi, med u hladnjaku postaje vrlo tvrd te je, kao takav, vrlo nezgodan za konzumaciju. Med spremite u smočnicu ili kuhinjski ormarić, a iz posude ga vadite drvenom ili plastičnom žlicom, a nikada metalnom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju