Ideja za ukrašavanje uskrsnih pisanica nikada dosta! Kako bismo vas inspirirali za neke nove načine izrađivanja pisanica, i to bez najčešće korištenih umjetnih boja, donosimo tri jednostavne ideje u kojima će uživati čitava obitelj, a naročito najmlađi

1. Pisanice mašnice'Kako bismo vas inspirirali za neke nove načine izrađivanja uskršnjih pisanica, donosimo tri jednostavne ideje u kojima će uživati čitava obitelj, a naročito najmlađi'

Mašne i mašnice uvijek su dobar izbor za razna ukrašavanja, a želite li vašim pisanicama dati posebnu ljupkost, onda je ukrašavanje pisanica mašnicama stvoreno za vas. Postupak ne može biti jednostavniji: uzmite ukrasnu trakicu i samo je zavežite oko jaja. Trakicu možete svezati po duljini i širini jaja (kao kod vezanja na poklonima) ili samo po širini. Izaberite trakice u veseloj žutoj, ljubičastoj, tirkiznoj ili nekoj drugoj živoj boji.


2. Posrebrene pisanice


Koristeći samo obični flomaster srebrne boje možete napraviti pisanice koje izgledaju elegantno i moderno. Mi smo na pisanice crtali sitne i malo veće točkice, na drugima smo točkice kombinirali s punim i isprekidanim linijama i trokutima, a vi se inspirirajte uz fotografije i igrajte s oblicima i mogućnostima kojih je zaista bezbroj. Pustite mašti na volju i napravite pisanicu kakvu baš nitko drugi neće imati!


3. Pisanice rastafarijanci i djeca cvijeća Želite li da vaše pisanice poprime izgled preslatkih likova rastafarijanca i djece cvijeća, trebat će vam crni, crveni i bijeli flomaster za crtanje lica, trakice, špaga i malo cvijeća. Mi smo koristili umjetno cvijeće, ali možete koristiti i pravo sitno cvijeće poput tratinčica i potočnica.

Rastafarijancu dreadlockse napravite pomoću tankih trakica, dok za izradu kose slatkice s vjenčićem na glavi možete koristiti običnu špagu. Rastafarijanci i djeca cvijeća simbol su mira i ljubavi i zbog toga savršeno prigodni uskršnji ukras.

Detaljni postupak ukrašavanja pogledajte u našem videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju