Ulazak u novu vezu uvijek je velik i uzbudljiv korak. No, važno je započeti ju iz pravih razloga. Stoga je bitno da prvo osvijestimo sami sebe. Donosimo vam tri stvari koje trebate napraviti prije nego što započnete novu vezu

1. Ostanite solo i zabavite se
Izlazak iz jedne veze i instantni ulazak u drugu vezu nije dobar potez. Budite solo neko vrijeme i zabavite se, uživajte u vlastitom društvu i naučite se ne opterećivati prošlošću i prošlim vezama.

Neke lekcije moramo naučiti sami i to je u redu. Kada ponovno odlučite izlaziti na spojeve, nemojte da vam to postane opterećenje, već uživajte. I ne ulazite u vezu sve dok niste sigurni da je iz pravih razloga, a ne jer se osjećate usamljeno i jer mislite da vam je netko potreban.

Važno je da ulazak u novu vezu bude iz pravih razloga, jer želite biti baš s tom osobom, a ne jer ne želite biti sami

2. Volite sebe više nego što mislite da je moguće
Nitko te nikad neće moći voljeti koliko ti voliš samog sebe - izreka je koju smo već puno puta čuli. I istinita je. Također, ljudi će se ponašati prema nama onako kako se mi sami prema sebi ponašamo, a svi mi zaslužujemo biti voljeni i voljeti.

Nije lako uvijek biti pozitivan i samopouzdan, no jedino mi imamo moć promijeniti nas same. Oslanjajte se više na sebe i na svoju intuiciju. Prvo se posvetite sebi kako biste se kasnije mogli jednako tako posvetiti novoj vezi i budućem partneru.

3. Naučite kako zdrava veza treba izgledati
U zdravoj vezi povezanost na svim razinama vrlo je bitna. Takve veze započinju sporo i sigurno. Prijateljstvo, predanost, intimnost, potpora i povezanost u svakom trenutku su prisutni u zdravoj vezi.

Stoga si dajte vremena i nemojte raditi prijašnje pogreške, jer kako bi nova veza uspješno funkcionirala, potrebno je prvo poraditi na sebi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju