Zaruke su ogroman korak u svakoj vezi. U toj fazi ljubavne veze već biste puno toga trebali znati o partneru, a prije nego se zaručite svakako biste trebali obaviti i tri razgovora vrlo bitna za vašu zajedničku budućnost

U svakom od ova tri razgovora, ako vam se mišljenja razilaze, pitajte partnera zašto se tako osjeća i koliko čvrsto stoje pri svome mišljenju. Je li urezano u kamen? Ili može zamisliti da tijekom vremena promijeni mišljenje? Ako se partnerovo mišljenje neće mijenjati, morate donijeti odluku o tome želite li ostati s tom osobom ili ste spremni zbog nje promijeniti vlastito mišljenje.

Prije nego se zaručite, s partnerom svakako morate obavite slijedeća 3 razgovora o...

Zaruke u većini slučajeva podrazumijevaju i zajednički život, a time i dijeljenje financija. Zaruke su svakako korak nakon kojeg imate pravo na uvid u financijsku situaciju partnera

1. ...djeci
Jedna od najvažnijih stvari, prije nego ozbiljno počnete planirati zajedničku budućnost, je da s partnerom razgovarate o osnivanju obitelji i odgajanju djece. Želi li vaš partner jednog dana postati roditelj ili ne? To je pitanje na koje morate znati odgovor i u slučaju da vi želite djecu i da ne želite.

Razgovor o ovoj važnoj temi možete započeti tako da iskažete svoj stav o tome koliko vam je važno imati djecu (ili nije). Kada objelodanite vlastiti stav, pitajte partnera kakvi su njegovi stavovi, odnosno želi li isto što i vi.

>> Ako možete odgovoriti na ova 3 pitanja spremni ste za brak

2. ...novcu
Zaruke u većini slučajeva podrazumijevaju i zajednički život, a time i dijeljenje financija. Zaruke su svakako korak nakon kojeg imate pravo na uvid u financijsku situaciju partnera. Pitajte ga ima li nekih nevraćenih dugova i neotplaćenih kredita, ima li ušteđenog novca, a možete početi razgovarati i o tome kako ćete platiti vjenčanje.

O novcu je ponekad teško razgovarati, ali ovo je vrijeme kada treba biti iskren. Razgovarajte o tome što će vam, u vašem zajedničkom životu, biti prioriteti kada je o trošenju novca riječ, a na čemu biste mogli uštedjeti. Važno je uvidjeti i vaše i njegove prioritete, gdje se poklapaju, a gdje biste trebali učiniti kompromis.

>> 7 tipova muškaraca koji nisu dobar 'materijal' za brak

3. ...navikama
To što ste se zaručili ne mora značiti da ćete početi i živjeti skupa jer i danas neki parovi krenu u zajednički život tek nakon što se vjenčaju, ali bez obzira na to dobro je imati neku predodžbu kako bi vaš zajednički život jednoga dana mogao izgledati.

Razgovarajte s partnerom o vašim navikama, obavljanju kućanskih poslova, dnevnom ritmu,... Morate biti svjesni da dijeljenje života s nekim, bez obzira na to koliko volite tu osobu, ima svojih prednosti i mana. Važno je samo da je prednosti više od mana.

 

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju