Filmska druženja teško je zamisliti bez grickalica. Umjesto klasičnih čipseva, prijateljice iznenadite tortilja čipsom, krekerima ili narezanim povrćem. Mrkva, krastavci i celer sami po sebi možda nisu uzbudljivi, ali uz prave umake mogu postati slasni zalogaj uz koji će gledanje filma biti još zanimljivije. Sa šarenim umacima od kiselog vrhnja, avokada ili rajčice sigurno ćete zadovoljiti nepca svih svojih gošći.
Priprema je jednostavna, a naminice već sigurno imate u svojoj kuhinji. Kako do ova tri umaka, pogledajte u našem videu.
1. Avokado umak
200 g Dukat Brzo&Fino milerama
½ avocada
1 režanj češnjaka
½ limuna
sol
Priprema: Avokado zgnječite vilicom ili izmiksajte pomoću uređaja, usitnite češnjak, sve pomješajte s mileramom te dodajte sol i za kraj limunov sok.
2. Bijeli umak
200 g jogurta
200 g Dukat Brzo&Fino kiselog vrhnja
1 režanj češnjaka
2 žlice majoneze
peršin
sol
Priprema: Narežite češnjak na sitno, pomješajte ga s jogurtom, kiselim vrhnjem i majonezom te začinite peršinom.
3. Taco umak
1 žlica ulja
1 luk
1 paprika
1 čili papričica
400 g pelata
½ žličice mljevenog kumina
½ žličice mljevenog korijandra
1 režanj češnjaka
soli, papra
Priprema: Ugrijte ulje na tavi, dodajte sitno narezani luk te prijajte minutu, zatim dodajte narezanu papriku. Nakon dvije do tri minute dodajte češnjak i začine, a zatim i peletu. I za kraj po želji Dukat Brzo&Fino kiselo vrhnje.