Hrvatska nogometna reprezentacija ispunila nas je ponosom. Ne samo osvajanjem medalje nego i svojim ponašanjem tijekom prvenstva.

Galerija

1. Suze nakon poraza u finalu

Nakon završetka finalne utakmice Svjetskog prvenstva, naši nogometaši nisu mogli sakriti tugu. Potekle su i suze. Subašića, Modrića, Vidu, Lovrena i ostale svladale su emocije. Dečki su još jednom pokazali da nije sramota zaplakati kad nam je teško. Time samo dokazujemo koliko nam je stalo do toga što radimo, a na vidjelo izlazi naša ljudskost.

Tužni hrvatski reprezentativci nakon poraza u finalu SP-a
Tužni hrvatski reprezentativci nakon poraza u finalu SP-a (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

2. Reakcija Super Marija nakon autogola

Mandžukić je tijekom utakmice s Francuskom doživio noćnu moru svakog nogometaša i u 18. minuti zabio autogol. Tako se upisao u povijest kao prvi nogometaš koji je dao autogol u finalu Svjetskog prvenstva. Mnogi bi nakon toga potpuno opravdano "potonuli", ali ne i Mandžo.

Mario Mandžukić zabio je autogol u finalnoj utakmici
Mario Mandžukić zabio je autogol u finalnoj utakmici (Foto: Getty Images)

Podigao je glavu visoko kako samo on to zna i nastavio dalje igrati s istim žarom te je naposljetku zatresao Llorisovu mrežu. Mandžukić nas je naučio da se greške događaju, ali od njih je važnija naša reakcija u trenutku kada se greška dogodi.
Mandžo je naposljetku zatresao i Llorisovu mrežu
Mandžo je naposljetku zatresao i Llorisovu mrežu (Foto: Getty Images)

3. Isprika Yuriju Cortezu

U 109. minuti polufinalnog dvoboja Hrvatske i Engleske, Mario Mandžukić postigao je pogodak zahvaljujući kojem smo se plasirali u finale Svjetskog prvenstva. Taj trenutak ipak će najviše pamtiti 53-godišnji Yuri Cortez, fotoreporter AFP-a iz Salvadora, kojeg su naši nogometaši doslovno pregazili u velikom slavlju.

Naši nogometaši pregazili su fotografa AFP-a
Naši nogometaši pregazili su fotografa AFP-a (Foto: Getty Images)

Prvo su bila četvorica, petorica ispred mene i počeo sam fotografirati. No tada su odjednom nagrnuli i ostali, igrači s klupe pa je pritisak na ogradu postao presnažan i svi su popadali, srušili me zajedno sa stolcem na kojem sam sjedio", opisao je Cortez.

Čim su shvatili što su napravili, naši dečki podigli su fotografa s poda, ispričali mu se i izgrlili ga, a simpatični Vida čak ga je izljubio od dragosti.

Ivan Rakitić ispričava se Yuriju Cortezu
Ivan Rakitić ispričava se Yuriju Cortezu (Foto: Getty Images)