Posao, obaveze i obiteljski problemi najčešći su izvori stresa kojih smo itekako svjesni, ali trebamo obratiti pažnju i na one skrivene izvore

1. Ne pazite na prehranu.

Često zaboravljamo da psihički stres proizlazi i iz fizičkog stresa, a njega pak uzrokuje loša briga o tijelu i zdravlju. Jedna od glavnih komponenti dobrog zdravlja je pravilna prehrana. To prije svega znači da morate jesti raznovrsno, ali nemojte zaboraviti i da hranu morate redovito unositi u organizam.

Prestanite kritizirati sami sebe, redovito se prisjetite svih svojih kvaliteta i život kreirajte prema vlastitim željama, a na tuđim.

Ne preskačite obroke i ne pokušavajte zdravu hranu zamijeniti brzinskim zalogajima bez ikakve nutritivne vrijednosti jer ćete tako samo nanijeti štetu svom fizičkom, ali i psihičkom zdravlju. Saznajte što se događa s tijelom ako jedemo prebrzo.

2. Previše ste kritični prema sebi.

Živimo u kompetitivnom društvu koje nas ponekad natjera da sebi nametnemo nerealna očekivanja. Kada ne možemo nešto ostvariti, postajemo sami sebi najgori kritičar i neprijatelj. Osjećamo se kao da nismo dovoljno dobri, a sve se to događa zbog ciljeva koji ionako zapravo nisu bili naši. Prestanite kritizirati sami sebe, redovito se prisjetite svih svojih kvaliteta i život kreirajte prema vlastitim željama, a na tuđim.

3. Nemate snage izbaciti toksične prijatelje iz svog života.

Teško je prekinuti odnose zbog kojih se ne osjećamo dobro, ali to je bolni rez koji svaka osoba treba napraviti i koji će nam naposljetku unijeti pozitivu u život. Imate prijatelje koji vas stalno kritiziraju, ne vesele se vašoj sreći i potiču vas na loše odluke? Oni su toksični ljudi koji nemaju što raditi u vašoj blizini. Pročitajte koji znakovi otkrivaju toksičnog prijatelja.
 
Isprobajte i trik od jedne minute koji čisti glavu od stresa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju