Možda niste znali da vam bijeli kruh može biti sjajan saveznik kod malih kuhinjskih nezgoda zahvaljujući svojoj spužvastoj strukturi i mekoći. Donosimo vam tri savjeta kako iskoristiti običnu šnitu kruha i s njom ekspresno očistiti različite površine

1. Uklonite tekućinu
Miješate salatu, dresing vam se razlio posred stola i curi na sve strane, a vi nemate krpu u blizini? Posegnite za šnitom kruha jer će ona brzo upiti tekućinu. Ako vam se vino ili umak razlije po stolnjaku također možete sanirati štetu kruhom i tako smanjiti mogućnost nastajanja tvrdokornih mrlja.

2. Očistite masne mrlje sa zida
Vašim domom često trčkaraju djeca koja zaboravljaju da masni prsti ostavljaju mrlje na zidovima? Ne brinite, šnita kruha će vam pomoći da ih se riješite. Mekana površina bijelog kruha nježno će ukloniti eventualne ostatke hrane, pogotovo na štukaturama ili zidovima oblijepljenima tapetama koje nisu vodootporne.

3. Pokupite ostatke stakla
Razbili ste čašu, a u blizini nemate usisavač s kojim biste mogli ukloniti male raspršene ostatke stakla? Poznato je kako metla nikada ne pokupi sve ostatke stakla, ali zato će bijeli kruh odraditi njezin posao. Nježno pritisnite šnitu kruha na komadiće stakla koji će se odmah primiti za površinu i pažljivo bacite u smeće. Ovako ćete se riješiti čak i najsitnijih i najtvrdoglavijih ostataka čaše.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju