"People“ je proglasio Juliju Roberts najljepšom ženom svijeta za 2017. godinu, i to po peti put u povijesti ovog magazina. Razlog je i više nego jasan: taj osmijeh, ta kosa, ta osobnost. Otkrivamo što se skriva iza njezinog mladolikog izgleda


1. Ne boji se ugljikohidrata

Julia Roberts je još 2012. otkrila da ne može biti na dijetama koje traže da se iz prehrane izbace ugljikohidrati jer se ne može odreći kruha. Uz pomoć nutricionistice Carrie Wiatt, Julia je odlučila uravnotežiti svoju prehranu.

Za doručak obično pojede zobene pahuljice, sezonsko voće i jogurt ili mrkvu i muffin s bananom. Za ručak će pojesti pečenu palentu s artičokama ili pitu punjenu špinatom s pilafom, a navečer će uživati u ribi s prženim đumbirom, kvinojom i kineskim povrćem. Obožava avokado koji zna pojesti i uz doručak i večeru.

Za desert se ne ustručava pojesti kolač. ''Zato što se nikad nisam susrela s kolačem koji mi se nije svidio'', rekla je još 2008. godine lijepa Julia.

Zgodna žena je u privatnim trenucima prava domaćica koja voli brinuti o svojoj djeci. Brine se da svoje zdrave navike koje je stekla kroz godine prenese na svoju djecu. ''Kao što uvijek kažem svojoj djeci, morate jesti dobre stvari kako bi dobili dobre stvari. Volimo tu filozofiju'', otkrila je Julia.

2. Trenira četiri puta tjedno po sat vremena

Julia trenira jogu kako bi bila u odličnoj fizičkoj kondiciji. Također voli i pliometrijski trening, pilates i vježbanje u vodi. ''Ne volim vježbati, ali zato volim onaj osjećaj nakon treninga'', rekla je Julia.

3. Ima minimalističke metode u svojoj beauty rutini
Dentalna higijena važna je, očito, ženi sa slavnim osmjehom. ''Perem zube sa sodom bikarbonom'', rekla je prije par godina slavna zgodna žena. Njezina metoda čišćenja zubi nije jedina stvar koju čini na jednostavan način.

''Operem zube, umijem se i nanesem kremu za sunčanje. Zaposlena sam mama, i ponekad uspijem samo nanijeti tu kremu svojoj djeci, istrčim van i onda mi ''izgori'' nos. Zato ulažem veći napor kako bi se brinula o sebi'', rekla je Julia koja koristi maslinovo ulje za svoju kožu. Glumica kapne nekoliko kapi tog ulja i tople vode na svoju kožu kako bi joj dali svježi izgled.

Roberts će u listopadu napuniti 50. godina, ali i dalje izgleda barem 10 godina mlađa, o čemu će reći: Pokušavam se pomiriti sa starenjem. Shvaćam kako će se to dogoditi htjela ja to ili ne'', zaključila je Julia.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju