Važne razgovore u vezi trebali bi voditi licem u lice kako bi se izbjegle eventualne nejasnoće ili nesporazumi. No ponekad je bolje razmisliti prije nego što odgovorite na pitanja, pa je upravo zato dopisivanje putem poruka bolja opcija za ove teme


1. Definiranje odnosa

Viđate se s muškarcem, ali ne znate je li on misli ozbiljno s vama? Pitajte ga SMS-porukom. 'Ponekad je teško izreći naglas da se želite ekskluzivno viđati sa samo jednom osobom, a pisanje poruka vas može ohrabriti da zatražite ono što želite,' tvrdi stručnjakinja za ljubavna pitanja Lori Salkin.

Dodatan bonus? Ako ne dobijete odgovor koji želite, imate vremena da se saberete i odlučite kako ćete se ponašati sljedeći put kad se vidite.

2. Razgovor o bivšima
Razgovor o bivšima licem u lice može biti vrlo neugodan, pogotovo ako imate facijalne ekspresije koje razotkrivaju svaku vašu emociju. Dopisivanje vam omogućuje da razmislite što želite reći svojem novom partneru, i kako ćete to formulirati.

3. Razgovor o pitanju koje vas muči
Svi smo tijekom prepirka i svađa s partnerom izrekli teške riječi koje smo poslije požalili. Iako nam razgovor lice u lice omogućava da pratimo neverbalni govor partnera, u ovakvim situacijama postoji i više mogućnosti da ih krivo protumačimo.

'Korištenje SMS poruka pomoći će vam u situacijama kada želite izbjeći svađu, ali želite razgovarati o nekom pitanju koji vas muči,' tvrdi Lori Salkin.

Stručnjakinja za vezu ističe da je komunikacija temelj svake dobre veze, ali kojim se kanalima odvija ovisi o pojedincima. Neke stvari važno je izreći partneru dok ga gledate u lice, ali za neke stvari možete se poslužiti i modernom tehnologijom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju