Preplanuli ten savršen je ljetni ukras kože. No vrloje važno da kožu dobro pripremite za sunce, kako iz vana tako i iz nutra. Želite li postići ujednačeni, brončani preplanuli ten saveznike potražite u ovim čarobnim ljetnim namirnicama koje obožava vaše tijelo

Jaja 
Jaja su prepuna vitamina A, B, D koji regeneriraju i hrane vaše tijelo, ali i kožu. Uz omega-3 i omega-6 masne kiseline, prijatelj vašeg preplanulog tena je i vitamin B6 koji se nalazi u žumanjku jaja, a zbog kojeg koža dobiva zaštitni sloj u obliku tamnih pigmenata koji je štite. Jaja možete jesti u obliku omleta, na oko ili pak meko i tvrdo kuhana.

Kombinirajte ih uz svježi sir jer sadrži veću količinu kalcija koji također utjeće na brzinu obnavljanja i tamnjenja kože, te uz maslinovo ulje koje revitalizira i regenerira kožu.

Mrkva i sir
Osim što je vrlo ukusan dodatak jelima, mrkva je prepuna sastojka koji štiti kožu od štetnog UV zračenja te je priprema za sunčanje. Riječ je o beta-karotenu kojim mrkva obiluje. Kada se beta-karoten pretvori u vitamin A koža dobiva potrbnu zaštitu te štiti kožu od opeklina tako što aktivira melanin koji joj daju preplanuli izgled.

Mrkvu je najbolje jesti sirovu, naribanu u salati u kombinaciji s rajčicom i paprikom, a u jelu u kombinaciji s tikvicama koje su također prijateljice vašeg ljetnog tena i zdrave kože.


Breskva i lubenica
Ljetno osvježenje svakako potražite u rashlađenom voću među kojim svakako vladaju lubenica i breskva. Osim što će okrjepiti vae tijelo i pružiti mu potrebnu tekućinu, ovo voće prepuno je vitamina A koji privlači zrake sunca i time ten dobiva toliko željenu brončanu boju. Lubenica sadrži i vitamin B i B6 koji su također prijatelji vaše kože, ali i preplanulog tena.

Napravite ukusnu voćnu salatu od breskve i lubenice, a po želji možete dodati i zreli mango te ostale svježe plodove sa stabla.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju