Hrvatska dramatičarka Tena Štivičićkoja već godinama u Londonu bilježi brojne uspjehe, dobila je još jedno priznanje koje ju svrstava među najbolje u svojoj struci. Naime, u New Yorku je primila prestižnu nagradu 'Susan Smith Blackburn' za svoju dramu '3 Winters'

Tena Štivčić je dobila jednu od najstarijih i najcjenjenijih nagradi koja se dodjeljuje dramskim spisateljicama s engleskog govornog područja.

Tena Štivčić je dobila jednu od najstarijih i najcjenjenijih nagradi koja se dodjeljuje dramskim spisateljicama s engleskog govornog područja

Ukupno je 140 drama ušlo u izbor za nagradu 'Susan Smith Blackburn', a Teni je nagradu uručila jedna od članica žirija, glumica i dobitnica nagrada BAFTA i Emmy, Rebecca Hall, koju, između ostaloga, pamtimo po ulozi u filmu 'Vicky, Cristina Barcelona'.

Tenina drama '3 Winters' imala je premijeru u londonskom National Theatreu krajem prošle godine, a radi se o obiteljskoj priči smještenoj u Zagreb, koja prati tri generacija iznimnih žena.

Redatelj drame je Howard Davies, jedan od najpoznatijih engleskih kazališnih redatelja, vlasnik čak 3 nagrade Olivier. To je jedan od najvećih uspjeha suvremene hrvatske drame u svijetu, te konačna afirmacija autorice na londonskoj kazališnoj sceni.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju