Kovrčava kosa je jedinstvena, savija se, zavrće i prelama i upravo zbog toga može biti krhka i delikatna iako tako na prvu ne izgleda. Evo što joj može pomoći da izgleda snažno i zdravo.

1. Koristite preparate za kovrčavu kosu

Kovrčava je kosa specifična jer prirodna ulja koja proizvodi naše vlasište, a koja omekšavaju i štite vrhove kose, u njezinu slučaju teže prodiru dalje od nekoliko centimetra od tjemena. To rezultira time da žene kovrčave kose često imaju problema s njezinom suhoćom. Ukratko, kovrčava kosa je vrlo žedna kosa. Zato je njezina njega potpuno drugačija od one ravne. Želite li da izgleda zdravo i sjajno, koristite preparate namijenjene kovrčavoj kosi.

Neki su proizvođači posvetili cijeli niz proizvoda upravo takvoj vrsti ''grive'', a jedna od takvih linija je i nova Aussiejeva kolekcija Pure Locks. Obogaćena egzotičnim sastojcima poput kakadu šljive i kore limete nestašne uvojke vraća na pravi put. Tu su pročišćujući šampon bez silikona, kremasti balzam za normalnu kosu, pjenasti balzam lagan poput zraka namijenjen tankoj kosi te istinski heroj, 3-minutni čudotvorni dubinski tretman koji vraća zdrav sjaj kose u samo tri minute. Nakon njih kosa ostaje savršeno čista, njegovana, lagana i izuzetno sjajna.

 

2. Ne češljajte mokru kosu

Kao što smo već napomenuli, kovrčava je kosa poprilično lomljiva i krhka iako tako ne izgleda zato biste trebali pripaziti kako i kada je češljate. Zamršene kovrče ne biste trebali četkati prije pranja jer biste mogli pokidati suhe vrhove, ali ni mokre ako niste na njih prvo nanijeli balzam.

Pravi trenutak za češljanje je onaj kada operete kosu šamponom i na nju nanesete obilnu količinu balzama. Nježno je raščešljavajte, tako da prvo češljate vrhove i onda krenete cijelu kosu kako biste izbjegli lomljenje vlasi. Isperite balzam i više ne raščešljavajte kosu. Osušite je na zraku ili pomoću fena s difuzorom.

3. Oprezno birajte frizera

Iako će se ženama s ravnom kosom činiti da one s kovrčavom nemaju toliko problema s pronalaskom pravog frizera jer se u onoj ''šumi od kose'' rezovi uopće ne vide, tomu nije tako.

Aussie Pure Locks 3mm tretman Aussie Pure Locks 3mm tretman (Foto: PR)

Kovrčava kosa jednako je zahtjevna za šišanje, kao i za održavanje, a mnoge njezine vlasnice više puta su se u životu susrele s činjenicom da im se kosa ne kovrča onako kako bi željele ili pak ne uspijevaju naći frizera koji shvaća što žele. Većina njih želi lijepo oblikovanu frizuru, s kovrčama koje prirodno lepršaju i padaju umjesto da rastu u širinu. Zbog toga je iznimno važno naći dobrog frizera koji će pristupiti ovakvoj kosi drugačije i nipošto je neće šišati kao ravnu.

Za idealnu dužinu kovrčave kose mnogi će frizeri reći da je ona između brade i ramena jer daje puno više mogućnosti od one kraće, a kod preduge kovrče se mogu početi ravnati zbog težine kose.

Saznajte još praktičnih savjeta kako biste se pripremili za ljeto!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju