Hormonalni disbalans uzročnik je mnogih zdravstvenih problema kod žena, ali mnoge od nas ne znaju ga prepoznati. U nastavku saznajte koji znakovi upućuju na to da nam hormoni ‘luduju’

1. Loše spavate.

Za ovaj problem često krivimo hranu ili loše raspoloženje tijekom dana, ali upravo hormoni mogu biti uzrok česte nesanice ili lošeg sna.

Smanjena razina estrogena i progesterona remeti pravilan san i budi nas tijekom noći. Nemojte posezati za tabletama za spavanje u tom slučaju jer je to samo privremeno rješenje problema.

Hormonalni disbalans uzročnik je mnogih zdravstvenih problema kod žena, ali mnoge od nas ne znaju ga prepoznati.

2. Naglo ste se udebljali i ne možete skinuti taj višak kilograma.

Jedete kao i obično, ali primjećujete da se unatoč fizičkoj aktivnosti i vježbanju ipak nakupljate kilograme? Ovakvo neobjašnjivo debljanje može ukazivati na problem s hormonima štitnjače, ali i disbalans drugih hormona u tijelu.

Povezano je i s lošim spavanjem jer tijelo zbog nedostatka sna stvara više kortizola koji pak potiče stanice tijela da pohranjuju više masnoća.

3. Vaše menstruacije nisu redovite.

Upravo je ovo ‘crvena zastava’ koju mnoge žene zanemaruju. Neredovite menstruacije očiti su znak da nešto ne valja s hormonima u našem tijelu.

Najviše pažnje na to obraćaju žene koje pokušavaju zatrudnjeti dok ostale često zaboravljaju otići kod ginekologa zbog problema s menstruacijom. Ako se želite osjećati dobro i čuvati svoje zdravlje, svaki problem s menstruacijom odmah ‘prijavite’ svom ginekologu, pogotovo ako su u pitanju neredoviti ciklus.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju