Iako službeni početak proljeća još uvijek moramo čekati, pred nama su napokon topliji i sunčaniji dani zbog kojih se već radujemo novoj sezoni. To pogotovo vrijedi za ljubiteljice mode koje jedva čekaju priliku da zimske kombinacije zamijene proljetnima. Isto vrijedi i za cipele.

Galerija Stradivarius, 19,99 EUR Zara, 29,95 EUR Bershka, 29,99 EUR +26 Reserved, 29,99 EUR

Naime, tradicionalno nas očekuje prijelazno razdoblje iz jedne modne sezone u drugu kada zimsku obuću vraćamo u ormare te posežemo za onom laganijom i primjerenijom malo višim temperaturama. Iz čizama ćemo uskočiti u salonke, mokasine, oksfordice, balerinke i brojne druge modele obuće idealne za proljeće.

S obzirom na to da je proljetna sezona često i vrlo kišna, logično je da tražimo zatvorenu obuću za promjenjivo vrijeme koja će stopala štititi od kišnih kapi. Zatvorena obuća također je prioritet i zato što su u prijelaznom razdoblju, bez obzira na tople dane, jutra i dalje malo prohladna pa nam trebaju cipele prikladne za takve temperaturne razlike.

15 udobnih i elegantnih hlača u kojima noge izgledaju posebno dobro Crne hlače su komad koji ne skuplja prašinu na dnu ormara Bershka, 25,99 eura s.Oliver, 59,99 eura +12 Pull&Bear, 22,99 eura

S prvim danima proljeća tradicionalno se mijenja i paleta boja zastupljena u street style kombinacijama pa ćemo tako sve više nailaziti na efektne i jarke nijanse. Međutim, jedna neutralna boja neće se dati smesti te će i dalje biti vrlo popularna.

C&A, 25,99 EUR C&A, 25,99 EUR (Foto: C&A)

Naravno, to je crna. Bez obzira na trendove, crne cipele nikad neće izaći iz mode pa nije čudno da su uvijek među traženijima. Ponuda novih modela za proljetnu sezonu opet je raznovrsna pa tako ne nedostaje varijanti koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Za ljubiteljice klasičnih salonki nema panike - lako će pronaći svoj novi omiljen model, neovisno o tome kakvu teksturu materijala i oblik potpetice vole.

Guess, 135 EUR Guess, 135 EUR (Foto: Guess)

Od modela sa stabilnom blok-potpeticom napravljenih od brušene kože do standardnih varijanti od glatke kože s tankom potpeticom ili pak modela koji vizualno podsjećaju na mokasine - dostupno im je sve.

Kad smo već kod mokasina, valja spomenuti kako upravo taj model obuće i ove sezone modni znalci najavljuju kao veliki trend. Klasična niska mokasina ravnih potplata "must have" je za žene koje vole udobne i praktične cipele.

New Look, 23,64 EUR New Look, 23,64 EUR (Foto: New Look)

Za one koje pak žele malo otkačeniji model mokasina, tu su varijante s platformom i predimenzioniranim potplatima koje posebno vole mlađe dame sklone urbanijem stilu odijevanja.

Zavirite u našu galeriju i razgledajte 30 novih modela cipela za prijelazno razdoblje u crnoj boji.

Lasocki (CCC), 69,99 EUR Lasocki (CCC), 69,99 EUR (Foto: CCC)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju