Male prostore puno je teže urediti i opremiti, posebno kada je riječ o kupaonicama. Kada, perilica rublja, lavabo i umivaonik samo su neke od fiksnih stvari koje treba ugurati u nekoliko kvadrata. No uz pomoć nekoliko korisnih savjeta i vaš prostor može biti moderan, lijep i funkcionalan.

1. BOJE

Boja je jedna od vrlo važnih stvari na koje morate misliti želite li mali kupaonski prostor učiniti vizualno većim i efektnijim. Izbjegavajte tamne i zagasite boje na velikim površinama jer one zatvaraju i smanjuju prostor. Bazirajte se na bijeloj, krem ili svijetlo sivoj te je iskombinirajte uz samo jedan mali detalj u žarkoj boji poput komada zida iza ogledala ili čak cijelog, površinom najmanjeg zida. Boje možete ubaciti i u obliku detalja poput slika na zidu, vaza, zavjesa, ručnika ili posude za sapun i četkice.

2. UZORCI

Uzorci poput šara, prugica, kockica ili cvjetnih detalja kojih ima u obliku ukrasnih pločica u malom su prostoru pravo osvježenje. No, ne pretjerujte jer je tanka granica između ljepote i kiča. Za malu kupaonicu dovoljno je samo jedan zid ili segment zida ukrasite bordurom ili redom pločica s uzorkom i to vodoravnim- ako želite proširiti prostor i okomitim - želite li naglasiti visinu prostora. Isto tako, platneni detalji poput zavjesa mogu biti vrlo efektni u maloj kupaonici. 

Boja je jedna od vrlo važnih stvari na koje morate misliti želite li mali kupaonski prostor učiniti vizualno većim i efektnijim.

3. NAMJEŠTAJ

Ormarića za kozmetiku, ručnike i sredstva za čišćenje u kupaonici nikad dosta. Želite li maksimalno iskoristiti mali prostor odaberite zidne, viseće ormariće ili pak ugradbene koji se montiraju ispod umivaonika. Sličan efekt postići ćete uz pomoć zidnih ili samostojećih polica koje su znatno jeftinije od namještaja, a jednako zanimljive i korisne. Birajte jednostavne, glatke površine, a ogledala su uvijek dobro došla jer u trenu vizualno povećavaju prostor te su korisna.

4. SANITARIJE

Izbjegavajte masivne kade i velike umivaonike jer oni u trenu mogu zakrčiti cijeli prostor. Kutne kade polukružnog oblika ili pak tuš kabine sa i bez kade dati će vam dodatni prostor za ormarić ili WC školjku. Što se umivaonika tiče, ugradbenim modelom koji se uklapa u ormarić ili zidani nosač dobit ćete dodatni prostor ispod njega koji možete napuniti ručnicima ili sredstvima za čišćenje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju