Maja Kauzlarić, prva stilistica ureda u Hrvatskoj dizajnirala je elegantna uredski set koji se bojom može prilagođavati različitim uredskim i stilskim okruženjem. Donosimo njena 4 prijedloga za uređenje uredskog stola kao i savjete za dizajniranje što ugodnijeg radnog okruženja

Maja Kauzlarić je do prije pet godina radila je u zdravstvu, no potreba da svojim talentima i vještinama pruži više slobode, potakla ju je da otvori agenciju Cvijet kreativa koja se bavi organizacijom događaja i uređenjem.

Prepoznavši njezino oko za lijepo i organizacijske sposobnosti, poslovni su je suradnici počeli angažirati i za uređenje ureda. Tako je, zapravo slučajno, u Hrvatsku donijela profesiju koja je na zapadu već dobro poznata, te proširila ponudu svojih usluga.

Maja Kauzlarić je napravila elegantan uredski set koji uključuje pretince za dokumente i sitnice te stalke za olovke i pisma

Uz malo truda svaki ured uspješno može spojiti estetiku i funkcionalnost. Mnogi se ne osjećaju ugodno u prostoru u kojem borave najveći dio dana, a s manjkom inspiracije i koncentracije opada im i motivacija za radom. Zato treba proučiti osobnost djelatnika i tome prilagoditi izgled ureda. Iako se pritom trebaju poštivati najvažnije arhitektonske smjernice, prostora za personaliziranje ureda ima napretek. To podrazumijeva izbor namještaja, uredskog pribora i dekorativnih predmeta, ističe Maja Kauzlarić.

BILJKE SMANJUJU RAZINU STRESA

Budući da su korisnice njezinih usluga većinom žene, posebnu pažnju pridaje izboru detalja. Među najvažnije svrstava biljke. Naime, biljke djeluju umirujuće što pri radu smanjuje razinu stresa, a ako se korisnica ureda ne može brinuti o živoj biljci niti nabavljati svježe rezano cvijeće, Maja preporučuje nabavku umjetnog cvijeća koje se danas teško razlikuje od stvarnog.

Kako u Hrvatskoj nije pronašla odgovarajući izbor dodataka za organizaciju uredskog pribora, prva hrvatska stilistica ureda udružila se s mrežom poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i napravila elegantan uredski set koji uključuje pretince za dokumente i sitnice te stalke za olovke i pisma. Setovi dolaze u tri boje, a upravo se osmišljavaju i proizvodi za dopunu te linije proizvoda.

Usluge stiliziranja ureda trenutačno najviše koriste žene koje rade iz kućnih ureda, no Maja Kauzlarić se nada da će važnost funkcionalnog, ali pritom i estetski ugodnoga radnog okruženja prepoznati i veće tvrtke te korporacije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju