Aspirin kao jedan od najčešće korištenih lijekova ne samo da ublažava razne vrsti boli, već ima i druge manje poznate koristi u kućanstvu

1. Smanjuje pojavu peruti
Zbog salicilne kiseline koju sadrži, a koja je sastojak i mnogih šampona protiv peruti, aspirin može pomoći u borbi protiv tih dosadnih bijelih ljuskica. Zdrobite dva ili tri aspirina i pomiješajte ih s uobičajenom količinom šampona koju koristite za svako pranje kose. Dobro umasirajte mješavinu u tjeme, ostavite da djeluje tri do pet minuta pa temeljito isperite.

Aspirin je koristan i za sve vrste biljaka, bilo da su unutarnje ili vanjske, jer ih čini otpornijima te pospješuje njihov rast

2. Smiruje ubode i ugrize
Zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima, aspirin može smanjiti crvenilo, natečenost i bol od uboda i ugriza kukaca. Navlažite tabletu aspirina i stavite je da djeluje na ubodenom području nekoliko minuta.

3. Uklanja mrlje

Za uklanjanje mrlja od znoja izmiješajte u posudi tri zdrobljena aspirina i pola čaše tople vode. Namočite zamrljani dio majice u posudu i neka tako odstoji barem dva sata. Nakon toga, kao i inače operite majicu. S istom mješavinom možete ukloniti i mrlje od nikotina ili trave na rukama. Nanesite otopinu na mrlje, ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim ruke temeljito operite.

4. Pospješuje rast biljaka
Aspirin je koristan i za sve vrste biljaka, bilo da su unutarnje ili vanjske, jer ih čini otpornijima te pospješuje njihov rast. Rastopite jedan aspirin u tri i pol litre vode i pošpricajte biljke. Želite li produžiti život svježem cvijeću u vašoj vazi, odnosno spriječiti pojavu gljivica i plijesni, dodajte u vodu u vazi jedan aspirin.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju