Kad ste zadnji put napravili 'čistku' u vašoj ladici s donjim rubljem? Dobar grudnjak i gaćice mogu trajati godinama, ali samo ako ih jako dobro održavate. Niste li sigurni je li vrijeme baciti stari veš ovo su znakovi koji će vas uvjeriti da je tako

1. Rublje je izgubilo elastičnost
Tijekom vremena elastika u gaćicama se istroši zbog čega one izgube oblik, a isto vrijedi i za grudnjake. Kad naramenice izgube elastičnost grudnjak vam više neće pružati dobru potporu.

Osjećate li previše grudnjak ili gaćice na tijelu, bacite ih. Naročito ako volite gaćice sa čipkom koja nakon nekoliko pranja može postati grublja te tako ni malo ugodna na koži

2. Rublje vam je premalo
S obzirom da ga peremo često, donje rublje se i više skuplja u pranju, pogotovo ako je pamučno. Ne želite da vam gaćice zaustave cirkulacije, stoga bacite one premale. Kad je o grudnjacima riječ, vaše grudi mijenjaju se i više nego što se vjerojatno svjesni.

Zato vam grudnjak koji vam je nekoć bio savršen poslije nekog vremena može zadavati probleme poput boli u leđima i obješenih grudi. Izlaze li vam grudi previše iz grudnjaka, ne stoji li vam dio na leđima ravno i steže li vas grudnjak i na zadnjoj kukici znači da vam je premali.

3. Rublje vam je neudobno
Osjećate li previše grudnjak ili gaćice na tijelu, odnosno ne osjećate li se udobno u njima, bacite ih. Naročito ako volite gaćice sa čipkom koja nakon nekoliko pranja može postati grublja te tako ni malo ugodna na koži.

4. Rublje je izgubilo prvotni oblik
Ako su se u podstavljenom grudnjaku stvorile neravnine ili se košarice gužvaju ili nabiru, vrijeme je za kupnju novog grudnjaka.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju