Osim što utječu na raspoloženje te govore puno o našoj osobnosti, bojama možemo kreirati sretniji dom. A u kojim se nijansama najsretnije živi, pročitajte u nastavku.

Galerija +0 Plava boja smiruje um i tijelo
1. ŽUTA

Boja sunca i sreće. Znanstveno je dokazano da se pod njezinim utjecajem podiže razina serotonina, hormona sreće, u tijelu. Ovo je zasigurno najbolja boja za bolje raspoloženje. Također potiče i kreativnost, bez obzira na to koliko je intenzivna nijansa. Žutim detaljima najbolje je urediti spavaću sobu i kupaonicu.

2. ZELENA

Pantone je svijetlozelenu greenery nijansu proglasio bojom godine. Zelena oponaša prirodu; u svijetlijim nijansama opušta i pozitivno djeluje na koncentraciju, a intenzivnija nijansa potiče na akciju. Ova boja savršeno povezuje unutrašnjost s okolinom.

U plavim interijerima radi se bolje jer smo smireniji i fokusiraniji.

3. PLAVA

Plava je umirujuća i tako djeluje na um i tijelo, bez obzira na nijansu. Simbolizira povjerenje, a oni koji vole plavu u svojim domovima ljudi su na koje se može osloniti. Općenito, u plavim interijerima radi se bolje jer smo smireniji i fokusiraniji. Najbolje pristaju kupaonicama, radnim sobama i spavaćim sobama.

4. RUŽIČASTA

Nježna ružičasta u domu će stvoriti topao ugođaj, a to je i boja ljubavi i senzualnosti. Želite li da vaš dom zrači optimizmom, odaberite jarko ružičastu – zabavna je, pršti energijom i potiče kreativnost. Najčešće ju nalazimo u dnevnim sobama i blagovaonicama.

5. CRVENA

Ova odvažna boja ulijeva povjerenje i u dom će sigurno unijeti optimizam. Također, crvena je boja vitalnosti. U dnevnom boravku stvorit će atmosferu dobrodošlice, a u hladnijim danima dom uređen crvenim detaljima doimat će se toplijim. Plava boja smiruje um i tijelo Plava boja smiruje um i tijelo (Foto: Living4Media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju