Planirate li izgubiti koji kilogram viška ne morate se odreći ukusne hrane. Naprotiv, masnoća koja se nalazi u namirnicama vaš je najbolji saveznik pri mršavljenju, ali jedino ako jedete pametno. Donosimo 5 činjenica o masnoćama zbog kojih nećete morati gladovati

1. Izbacivanje masnoće iz prehrane ne pomaže pri mršavljenju
Brojne dijete koje gotovo u potpunosti izbacuju bilo koji oblik masnoće iz prehrane nisu dobre za vaše tijelo.

Mišićima je potrebna masnoća kako bi sačuvali potrebnu energiju. Upravo zbog toga ovaj nepravedno omražen prehrambeni sastojak mora se naći na vašem tanjuru. No morate znati kako nije bitna količina unosa masnoće već vrsta.

Masnoća se krije u brojnim namirnicama koje bi trebali konzumirati na dnevnoj bazi.

2. Vrste masnoće koju ne smijete jesti
I dok su zasićene masnoće glavni dio zdrave i kontrolirane prehrane koja pomaže pri mršavljenju, postoje i one nezdrave koje bismo svi trebali izbjegavati.

Riječ je o trans ili zasićenim masnoćama koje nemaju gotovo nikakvu nutritivnu vrijednost. One podižu razinu kolesterola i povećavaju rizik od srčanih oboljenja. Izbjegavajte konzumaciju margarina i biljnog ulja.

3. Vrste masnoće koju bi morali jesti
Masnoća se krije u brojnim namirnicama koje bi trebali konzumirati na dnevnoj bazi. Takva hrana prepuna je nezasićenih, zdravih masnoća za kojima vaše tijelo žudi. Želite li smršavjeti ne morate gladovati već saveznika potražite u prirodi.

4. Postoje puno gore stvari od masnoća
Iako se masnoća povezuje s debljinom postoje namirnice koje su puno lošije za vaše tijelo i pritom nemaju gotovo nikakva nutritivna svojstva. Na prvom je mjestu šećer koji je skriven u gotovo svim prerađenim proizvodima.

5. Masne namirnice koje ubijaju glad i pomažu pri mršavljenju
Maslinovo ulje, bučino ulje, orašasti plodovi poput badema, oraha i lješnjaka, riba, cjelovite žitarice, maslac od kikirikija ili badema.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju