Celulit je pojava na površini kože koju žene iskreno preziru i spremne su učiniti sve kako bi ga uklonile. No kako bi riješili problem potrebno je znati sve o ovom omraženom neprijatelju stražnjice i bedara. Donosimo 5 činjenica o celulitu koje treba znati svaka žena

Masnoća i celulit
Masno tkivo i celulit vrlo su blisko povezani, ali nisu isto. Celulit su neravnine na površini kože koje nastaju, odnosno postaju vidljive kada se masne stanice šire i 'razbijaju kolagena vlakna te time tvore 'džepiće' u koži.

Mršavljenje i celulit
Mršavljenjem celulit može postati manje vidljiv, ali ne i nestati. Isto tako, debljanje celulit može učiniti vidljivijim. Celulit ovisi o genima, hormonom disbalansu i upalnom procesu koji se događa u tijelu. Dakle mršavljenje može prikriti celulit, ali ga neće ukloniti iz tijela.

UV zrake i celulit
Štetno sunčevo zračenje utječe na kožu. UV zrake uništava kolagen koji kožu čini elastičnom i blistavom. Oštećenja na koži celulit čini znatno vidljivijim. Prije odlaska na sunce tijelo temeljito namažite proizvodima sa zaštitnim faktorom, posebno lice te kritične djelove pogođene celulitom.

Kreme protiv celulita i celulit
Iako su vrlo popularne te ih možete nabaviti po vrlo povoljnoj cijeni, kreme protiv omraženog celulita imaju minimalno djelovanje i to samo kod nekih osoba. One djeluju površinski i time samo mogu smanjiti njegovu vidljivost.

Želite li postići maksimalni učinak kombinirajte dvije kreme - s retinolom i kofeinom. Prvo nanesite kremu koja sadrži retinol jer će on obnoviti oštećene stanice kože. Nakon toga nanesite kremu koja sadrži kofein jer on potiče cirkulaciju u koži te time prikriva i smanjuje masne stanice ispod kože.

Muškarci i celulit
Iako ga imaju vrlo malo, celulit u muškaraca nije vidljiv kao kod žena. Razlog je struktura kolagenih vlakana koja su kod muškaraca ukrižena dok su kod žena posložena usporedno. Kod pucanja kolagenskih vlakana kod žena se rade 'džepići' vidljivi poput narančine kore, dok kod muškaraca pucanje postaje jedva vidljivo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju