Anela i Sara, kreativke iza agencije Vjenčanushe vode vas kroz trenutačno najpopularnije trendove u organizaciji vjenčanja

Još uvijek postoji razlika u hrvatskim i stranim trendovima ali i ta se razlika unazad nekoliko godina smanjuje. Današnji mladenci odmaknuli su se od 'klasičnih' ideja vjenčanja i skloniji su kreativnijim izvedbama, govore nam zagrebačke Vjenčanushe.

Vjenčanja na otvorenom sve su češći odabir mladenaca kao i uređenje lokacije u boho, vintage ili industrijskom stilu.

Prijateljice Anela i Sara već treću godinu uspješno vode kreativnu agenciju za organizaciju vjenčanja, a počele su sasvim slučajno. Nakon što su prijateljici pomogle oko dekoracija za njezin najvažniji dan u životu, interes za njihov rad ustvari nikada nije prestao.

Kada se radi o dekoracijama, nema nam ništa draže nego kroz detalje i temu ispričati priču mladenaca. Osim što se bavimo samim planiranjem vjenčanja koji uključuje pronalazak odgovarajuće lokacije, cateringa, benda, fotografa itd., nudimo i zasebnu uslugu uređenja prostora, s naglaskom na eksterijere.
Kad nas mladenci angažiraju, predstavimo im nekoliko ideja i smjerova i zatim u onom odabranom, radimo
.

A što je danas u trendu, otkrivaju u nastavku:

1. KUTAK ZA DARIVANJE
Mladenci izbjegavaju klasična darivanja i čekanje u redu za čestitanje. Drugačija varijanta je takozvani 'gift corner' na kojem se gosti sami mogu poslužiti poklonima/ zahvalnicama i ostaviti svoj poklon.

Osim funkcionalnosti, kutak ima i dekorativnu svrhu ukoliko se ukrasi detaljima poput raznih natpisa i cvijeća.

Hladna i šarena led ravjeta - takozvano 'bojanje sale' zamijenjeno je toplom i ambijentalnom rasvjetom.

2. PREZENTACIJA HRANE
U trendu je i izbjegavanje klasičnih menija i načina posluživanja, tako da restorani pribjegavaju maštovitijoj prezentaciji. Od finih i slatkih koktela, do aperitiva u epruvetama, drugačijim slasticama poput krafni, palačinki i cake-popsa.

Sve su moderniji i 'food corneri' gdje se za vrijeme proslave pripremaju razno razne slastice i hrana poput palačinki.

3. AMBIJENTALNA RASVJETA
Hladna i šarena led ravjeta - takozvano 'bojanje sale' zamijenjeno je toplom i ambijentalnom rasvjetom. Umjesto lustera, u trendu su nizovi žarulja iznad plesnog podija, velika količina svijeća, svjećica i lampica za romantična vjenčanja do dugo u noć.

4. PRIRODNA PALETA BOJA
Zeleni, smeđi i zemljani tonovi u kombinaciji s prirodnim materijalima savršeni su za mladence koji žele postići romantičniji i prirodniji 'look' koji će i za 20 godina na fotografijama izgledati divno.

5. VISEĆE DEKORACIJE
U branši vjenčanja već su nekoliko godina u trendu viseće dekoracije. Bilo da se radi o lampionima i pomponima iznad plesnog podija ili cvjetnim aranžmanima iznad stola mladenaca, ove će vrste dekoracija u potpunosti začiniti izgled sale/ šatora i dodati notu dramatičnosti najvažnijem danu.

Kažu kako su želje mladenaca ustvari uvijek iste. Svi se oni žele zabaviti u društvu najbliže obitelji i prijatelja. Međutim, otkako su počele pa do danas, Anela i Sara ipak su kod parova primijetile jednu značajnu promjenu.

Usude se biti hrabriji po pitanju i lokacije i dekoracija. Vjenčanja na otvorenom sve su češći odabir mladenaca kao i uređenje lokacije u boho, vintage ili industrijskom stilu.

U skladu s tim, hrabriji su i po odabiru muzike pa se tako sve češće odlučuju za DJ-a umjesto za bend, što bi recimo prije nekoliko godina bila prava rijetkost.

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju