Ljubavna veza temelji se na iskrenosti, ali to ne znači da sa svojim partnerom trebate podijeliti baš svaku sitnicu. Nekad će biti bolje ako prešutite neki detalj

Ako tajite nešto od partnera i zbog toga osjećate grižnju savjeti, to je pouzdan znak da biste mu trebali reći svoju tajnu, ističe psihijatrica Crystal Rice. S druge strane, postoje neke sitnice u svakodnevnom životu koje je bolje zadržati sa sebe.

1. Mislite da je konobar u vašem kvartovskom kafiću jako sladak.

Ako se u vašem životu nalazi osoba koja ugrožava vašu vezu, taj problem svakako trebate riješiti sa svojim partnerom. No, ako mislite da je netko tek sladak, npr. konobar u kafiću, to i ne morate priznati nikome doli najboljoj prijateljici dok ispijate zajedničku kavicu. Postavite si pitanje: Što dobivam s otkrivanjem ove činjenice svojem partneru? Vjerojatno, tek nepotrebnu i nevažnu svađu.

On nema baš nekog talenta za pjevanje, no predstavlja mu veliko zadovoljstvo kada omiljenu melodiju pjevuši ispod tuša. Ne trebate mu govoriti da nema sluha, jer to vjerojatno zna i sam. S druge strane vaše bi kritiziranje moglo samo povećati njegove nesigurnosti.

2. Ne sviđa vam se kako kuha njegova mama
S partnerom vrijedi porazgovarati ako se njegovi roditelji odnose prema vama neprilično ili s nepoštivanjem. No to što ne volite kako kuha njegova mama, ili smatrate da je njegov tata ponekad dosadan sa svojim pričama iz mladosti, to nema smisla spominjati. Ljudi su osjetljivi kada se kritiziraju njihovi roditelji i obitelj, pa manje nesavršenosti nema smisla isticati. Ovdje otkrijte kako prepoznati laže li vas netko u manje od 5 sekundi.

3. Vaš partner nikad ne bi pobijedio na Supertalentu
On nema baš nekog talenta za pjevanje, no predstavlja mu veliko zadovoljstvo kada omiljenu melodiju pjevuši ispod tuša. Ne trebate mu govoriti da nema sluha, jer to vjerojatno zna i sam. S druge strane vaše bi kritiziranje moglo samo povećati njegove nesigurnosti.

4. Ne sviđa vam se njegov prijatelj iz srednje škole

Ako vas njegovi prijatelji izbjegavaju, vrijeđaju ili ponižavanju, to je pouzdani znak da morate ozbiljno porazgovarati sa svojim partnerom. No, ako su vam samo dosadni, pripazite što ćete o njima reći svojem dragom. Negativni komentari mogli bi natjerati vašeg partnera da bira između vašeg društva, i društva prijatelja iz školskih klupa.

5. Netko vam se upucavao sinoć
Izašli ste u grad s prijateljicama, te ste se bez ikakve namjere našli u središtu interesa nekog tajanstvenog neznanca. Dok god niste uzvratili interes, vaš partner ne treba znati da vam se netko upucavao. Priznate li mu tu činjenicu, u njemu biste mogli izazvati nepotrebnu ljubomoru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju