U filmskim hitovima većina žena izgleda besprijekorno, a svaka je neprikosnovena majstorica šminke i frizure koja ne treba pomoć stručnjaka da bi se uredila. Povrh svega, sređeni izgled postojan je bez obzira na vremenske nepogode i geografsku lokaciju. Zabavite se uz pet najčešćih beauty laži o ženskom izgledu ovjenčanih na filmu


1. Ruž koji se ne razmazuje

Ima li ljepšeg prizora od lijepo izvedenog filmskog poljupca? Bez obzira na kvalitetu podloge, pudera ili trajnog ruža niti jedan kozmetički proizvod ne jamči savršenu otpornost na razmazivanje nakon strastvenog dodirivanja usnama.

2. Maskara koja ne 'curi'
Vodootporna maskara ne može se oduprijeti monsunskoj kiši ili emotivnom slomu obilno popraćenom suzama. S druge strane, filmske junakinje obično su imune na 'rakunske' oči pa imaju besprijekorno nanesenu maskaru čak i kad plaču.

Filmska šminka i jaka svjetla pretvaraju svaku glumicu u ideal besprijekornosti koji nema mnogo veze sa stvarnošću.

3. Oči bez podočnjaka
Filmske heroine obično se bude bez podočnjaka i podbuhlosti bez obzira jesu li večer prije temeljito očistile make-up, i legle u krevet u razumno vrijeme. Ako su pak noć provele s glavnim junakom, a kamere zumira njihove usnule kapke, one su obično savršeno obrubljene i osjenčane.

4. Puder koji se ne 'preslikava'
Ako ste ikad položili glavu na muško rame s kompletnim make-upom na licu, vjerojatno znate da tragovi pudera obožavaju njihove košulje i sakoe. No u čarobnom Hollywoodu, neugodne mrljice nikad se neće naći na glavnom junaku.

5. Uvijek ispeglana kosa
Pod utjecajem vlage kosa se kovrča i dobiva na volumenu. Savršeno ispeglani uvojci ispod filmskog vodopada ili tijekom kišnog popodneva su apsolutna znanstvena-fantastika, pa su takvi prizori dopušteni samo u znanstveno-fantastičnim filmovima.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju