Vjerovali ili ne, u vašoj kuhinji se kriju nevjerojatna beauty pomagala. Jedno od njih je i obična žlica za juhu. Doznajte što sve možete učiniti s ovim besplatnim multifunkcionalnim kozmetičkim rekvizitom

Protiv podočnjaka
Dvije žlice stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga, donji dio naslonite na oči i podočnjake te ih ostavite tako minutu. Postupak ponovite p potrebi. Žlice djeluju kao hladan oblog protiv otečenih očiju i podočnjaka.

Kao uvijač trepavica
Žlicu naslonite na donji rub oka tako da je dno žlice okrenuto prema van. Zatvorite oči te žlicu postepeno podižite obuhvativši sve trepavice. Trepavice lagano pritisnite uz kapak, zadržite položaj oko 30 sekundi te maknite žlicu.

Protiv mrlja od maskare
Prije nego započnete s nanošenjem maskare na donje trepavice, žlicu naslonite na donji kapak, ispod trepavica tako da joj je dno okrenuto prema van. Maskarom počešljajte trepavice. Žlica će sprijećiti preslikavanje maskare na kožu.

Za savršeni oblik obrva
Žlicu okrenite tako da joj dno bude okrenuto prema van te je namjestite tako da savršeno prati donji rub obrve. Sjenilo nanesite na kist te kistom lagano osjenčajte obrve. Žlica djeluje poput šablone te će zadržati savršen oblik obrve.

Za savršeno nanošenje rumenila
Ako niste sigurni gdje točno nanijeti rumenilo na jagodičnu kost upotrijebite trik sa žlicom. Naslonite žlicu na jagodicu te se nasmijte. Žlica mora točno sjesti u ispupčeni dio lica. Pritisnite žlicu te je maknite. Na mjesto na koje je dno žlice sjelo nanosite rumenilo.

Protiv mrlja od laka za nokte
Žlicu stavite ispod nokta te nakon toga nanesite lak za nokte na uobičajen način. Žlica će spriječiti nastajanje mrlja od laka na koži.

Protiv prištića
Toplu vodu natočite u šalicu, ali pazite da ne bude prevruća. U šalicu stavite žlicu te je ostavite da se zagrije. Toplu žlicu naslonite na prištić na licu i ostavite je tako oko 15 sekundi te ponovite postupak. Topla žlica će smiriti upaljeno mjesto i time ubrzati oporavak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju