Kašnjenje je jedna od nairitantnijih navika koju mnogi mogu zamijeniti i s nepoštovanjem. Iako postoje osobe koje kasne kako bi se osjećale moćnije i inferiornije, većina to čini neplanirano. Donosimo 5 glavnih razloga zašto kasnimo

'Još samo ovo' efekt
Istraživanje je pokazalo kako je ovo jedan od glavnih razloga kašnjenja. Ako uvijek pokušavate odgovoriti na još samo jedan mail, još samo brzinski počistiti kuhinju ili pogledati još samo par scena serije, to znači kako i vi spadate u ovu skupinu.

Pokušajte barem jednom radnju pred odlazak odgoditi za kasnije i vaš je problem riješen.

Premalo sna
Ovaj segment odnosi se na rane jutarnje sate što onima koji vole spavati dulje predstavlja najveći problem. 'Još samo 5 minuta' rečenica je s kojom mnogi započinju radni dan, a zbog koje svakog jutra jurišaju po kući te, na kraju opet zakasne. Isprobajte ovaj jednostavni trik koji doista djeluje.

Pokušajte u krevet otići ranije. Mnogi kažu kako doista djeluje.

Iako postoje osobe koje kasne kako bi se osjećale moćnije i inferiornije, većina to čini neplanirano

Loša procjena vremena
Tamo sam za 5, 10 ili 15 minuta - rečenica je koju vole izgovarati oni koji kasne, a koja najčešće nije točna. Kada vas netko pita koliko vam treba do posla ili do određenog djela grada vaš odgovor bi vam mogao razjasniti sve.

Loša procjena vremena najčešći je razlog zašto kasnimo.

Zaboravnost i rastresenost
Nema ništa iritantnije od paničnog traženja ključeva, novčanika ili mobitela sekundu prije odlaska iz kuće, a još je gore kada na putu prema dogovorenom mjestu shvatite kako ste iste zaboravili ponijeti sa sobom te se po njega morate vratiti.

S ovim će se složiti mnogi, a razlog je vrlo jednostavan - loša priprema.

Loša organizacija vremena
Jedan od razloga zašto uvijek sve radimo u zadnji čas, a što u konačnici rezultira kašnjenjem je organizacija vremena. Izjava 'Ništa ne stižem' najčešće je uzrokovana pretrpavanjem rasporeda ili pak gore navedenom lošom procjenom trajanja određene obveze ili putovanja do dogovorenog mjesta.

Pokušajte si organizirati polazak na mjesto dogovora kao da želite doći ranije i vidjet ćete kako niste ništa izgubili i sve ćete obaviti u dogovorenom roku.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju