Ako ćete se uskoro naći na pragu tridesetih pravo je vrijeme da temeljito razmislite o vašem ljubavnom životu. Stoga vam donosimo pet istina koje biste trebali imati na umu dok preispitujete stanje na vašem ljubavnom planu.

 

1. Ne pretpostavljajte svoj ljubavni status
Izlazite zajedno dva mjeseca i sve ide super. Vi ste sretni, on se čini zadovoljan, i čak ste roditeljima rekli za njega. Razmišljate o tome kako bi ovo moglo postati ozbiljno.

Tada bi bila dobra ideja da ga pitate viđa li se nekim drugime kako biste razjasnili daljnji smjer vašeg odnosa. Dokle god ne popričate o ekskluzivnosti vaše veze nemojte pretpostaviti svoj ljubavni status, odnosno da ste zapravo u vezi.

2. Romantične geste trebaju biti dio veze
Geste su znakovi da je vašem partneru stalo do vas i da često razmišlja o vama. Poklanjanje cvijeća, čokolade ili druge jednostavne geste znače da mu je bitno da vas čini sretnom.

Geste su znakovi da je vašem partneru stalo do vas i da često razmišlja o vama.

Ne biste se trebali nadati da osoba s kojom se viđate na lijep način razmišlja o vama, već biste trebali biti sigurno u to. Ako s vremena na vrijeme vaš partner ne napravi neku romantičnu gestu za vas, vrijeme je da preispitate vaš odnos.

3. Muškarac vas neće upotpuniti
Vječitu sreću nećete pronaći u partneru jer uvijek će biti i teških trenutaka. Ono najvažnije što trebate zapamtiti je da onda kada budete zadovoljni sa samim sobom, tada ćete pronaći pravu sreću. Ako ne možete voljeti sebe, nećete moći voljeti ni druge osobe. Nemojte tražiti nešto u partneru što trebate zapravo pronaći u sebi.

4. Prostor je dobra stvar
Ništa nije više seksi od osoba koja je sigurna u sebe. Tako su velike šanse da će vas partner više poštovati ako vam nije problem biti nasamo, odnosno ako to ponekad i priželjkujete.

Prostor je dobra stvar, i baviti se nečime što samo vas zanima je sasvim u redu jer tako ispunjavate sebe, te pokazujete partneru da niste ovisni o njemu.

5. Što je dobro na početku, dobro je i na kraju
Na početku veze dobro obratite pozornost na ponašanje vašeg partnera. Kako se ponaša na početku veze postavlja presedan za to kako će se ponašati dugoročno.

Ako je čudan, ne obazire se na vaše osjećaje ili vas ne poštuje, nemojte pretpostaviti da ćete ga promijeniti. Ne možemo promijeniti druge osobe, već samo sebe. Ako je stanje na početku veze dobro, vjerojatnije je da će biti na kraju, no ako već vidite znakove upozorenja nakon nekoliko tjedana ili mjeseci, vrijeme je da dobro razmislite o vašem sljedećem koraku.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju