Nakon ljeta mnoge osobe imaju potrebe za dubinskom detosikacijom. Ako stalno kišete, imate iznenadne želje za slatkim i stalno ste umorni, vjerojatno ste i vi jedan od potencijalnih kandidata. Otkrijte koji su znakovi, i kako kratkoročno možete smanjiti neugodne posljedice


1. Alergije

Ako vam u jesen jačaju simptomi alergija, moguće je da se uzrok ne krije samo u peludi koja nadražuje vaš nos i grlo, već i u stanju vašeg organizma te imuniteta. Napravite detoksikaciju organizma i smanjite neugodne posljedice na najmanju moguću mjeru.

Stručnjaci za homeopatiju preporučuju i prirodne pomagače protiv posljedica alergija kao što su pčelinji med, propolis i polen.

2. Patite od nesanice

Ako imate problema sa spavanjem, velike su šanse da imate probleme s preopterećenom jetrom, koja radi prekovremeno i onemogućava vam da utonete u okrepljujući san. Ovaj organ je glavni razgrađivač štetnih tvari iz organizma, uključujući i kemikalija iz propisanih lijekova te alkohola.

Kratkoročno bi vam mogli pomoći suplementi u prahu s dodatkom glicina, koji će vas opustiti i omogućiti vam spavanje.

Nesanica, povećana potreba za slatkim i osip znakovi su da vam je potrebno dubinsko čišćenje tijela od toksina.

3. Potreba za slatkim
Pretjerano uživanje u slatkim proizvodima od rafiniranog šećera je navika koje se može usporediti s ovisnošću. Kvalitetna detoksikacija organizma ne podrazumijeva samo uklanjanje štetnih tvari iz tijela, već i potiskivanje želje za slatkim.

Brzinski trik za uklanjanje ove želje vrlo je jednostavan: u čašu obične vode umiješajte 3 žlice jabučnog octa, pa ispijte svaki put kad imate potrebu za šećernim grickalicama.

4. Osip

Izgled kože je odličan pokazatelj što se zapravo događa u organizmu. Ako vam izbiju plikovi popraćeni svrbežom, tijelo vam poručuje da se bori s nekim tipom upale, a koja je obično uzrokovana nezdravom hranom koju konzumirate.

U liječenju ovih nepravilnosti kože možete se poslužiti nekolicinom prirodnih lijekova i čajeva, ovisno o tipu osipa koji imate. Najbolje je konzultirati se s dermatologom, ali i homeopatskim stručnjacima.

5. PMS
Ako svakog mjeseca patite od predmenstrualnog sindroma, moguće je da ste jedna od glavnih kandidatkinja za detoksikaciju organizma, koja će neugodne posljedice smanjiti i za pedeset posto.

Pritom se, ulje jaglaca nameće kao odličan prirodan pomagač s PMS-om.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju