Postoje oni koji ne mogu dočekati ni 1. prosinac da u svom domu stvore božićni ugođaj, ali i oni koji za to čekaju zadnji čas, no malo je onih imunih na blještavilo najljepšeg doba godine. Osim bora i svečanog blagdanskog stola tu su i mjesta u vašem domu, često zapostavljena, a idealna za stvoriti blagdanski ugođaj poput onog u kući Djeda Božićnjaka.

Galerija Božićna idila uz samo nekoliko detalja Božićni ukrasi koje možete objesiti na bor Božićni ukrasi +13 Ukrasi ispred ulaznih vrata  

Izvucite crveno bijele i zelene detalje koji će u trenu i bez previše muke odraditi posao umjesto vas. Ako ih pak nemate inspirirajte se našom galerijom božićnog asortimana koji možete pronaći u Pevecu.

Ukrasi ispred ulaznih vrata Ukrasi ispred ulaznih vrata Foto: Pevec

1. Kauč na kojem bi se i Djedica poželio odmoriti

Samo nekoliko prigodnih jastučnica u koje ćete obući vaše stare jastuke ili neki novi jastučići u trenu će udahnuti božićni duh u središnji dio vašeg dnevnog boravka. Ne zaboravite na mekane pletene ili crvene dekice koje nehotice odložite na rubove kauča kako, osim u dekorativne svrhe, mogu poslužiti i da se zagrijete u hladnim zimskim večerima.

2. Krevet u kojima je svako jutro ono božićno

Prigodnu pidžamu koju ste dobili za poklon za neki prošli Božić upotpunite posteljinom s božićnim motivima. Na noćne ormariće stavite prigodne ukrase i svijeće. Božićno jutro ne mora biti samo jedno, već se s istim uzbuđenjem možete buditi i mnoga druga.

Prigodne šalice kao ukras na stolu Prigodne šalice kao ukras na stolu Foto: Pevec

3. Kuhinja kao božićna jelka

Sada je pravo vrijeme da inače dosadni kuhinjski ormarići zablistaju poput božićne jelke. Na njihove ručkice objesite male vjenčiće ili ukrase za bor poput sobova, orašara, klizaljki, snjegovića, đumbirka, crveno-bijelih lizalica i ostalih motiva koji nas podsjećaju na to da je stiglo najljepše doba godine. U prvi plan na police i iza staklenih ormarića stavite crveno ili prigodno posuđe i vaša kuhinja odmah će dobiti blagdanski izgled.

4. Zimska idila s obje strane stakla

Prozor je još jedno mjesto koje možete ukrasiti u trenu i stvoriti toplinu oko vašeg srca. Zavjese pričvrstite ukrasnim trakama, a uz prozor postavite ukrase poput svijeća, prigodnog lampiona ili fenjera, keramičkih figurica ili lampica.

5. Obznanite i susjedima da ste spremni

Na špijunku objesite božićni vijenac ili neki drugi prigodan ukras. Stari otirač zamijenite onim koji poziva na ulazak u dom u kojem je zavladao božićni duh. Samo jedan efektan detalj ispred vaših vrata poput Djeda Božićnjaka udobno smještenog u stolici na ljuljanje, svjetlećeg soba ili Djedičinog sandučića može napraviti veliku promjenu.

Vijenac na vratima Vijenac na vratima Foto: Pevec

U toplom domu je najljepše, stoga svoj životni prostor ugrijte božićnim asortimanom koji možete pronaći u Pevecu.

Dobitnica poklon bona Peveca u vrijednosti od 200 kuna je MARIJA BADANJAK ŠEGAN. Čestitam!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju