Osim što nagrđuju izgled odjeće, mrlje od znoja mogu trajno oštetiti materijal. Upravo zbog toga važno je reagirati pametno i na vrijeme. Izbjegavajte izlaganje odjeće visokim temperaturama i riješite se ružnih mrlja uz pomoć ovih sastojaka iz vašeg domaćinstva

1. Soda bikarbona
Napravite gustu pastu od sode bikarbone i vode. Komadom svijetlog trapera ili starom četkicom za zube utrljajte mješavinu u mrlju, ostavite da tako odstoji oko pola sata, a nakon toga odjeću isperite i stavite u pranje.

2. Limun
Iscijedite limun i sok pomiješajte s istom količinom mlake vode. Sadržaj nanesite na mrlju ostavite da tako odstoji desetak minuta. nakon toga isperite odjeću mlakom vodom i, ako je potrebno, operite na uobičajen način.

3. Votka
Napravite mješavinu od votke i vode u omjeru 1:1. Sadržaj ulijte u bočicu s raspršivačem te pošpricajte mrlju od znoja. Ostavite da tako odstoji neko vrijeme te nakon toga odjeću operite na uobičajen način.

4. Aspirin
Donjom stranom žlice zdrobite tabletu i otopite je u 1 decilitru vode. Otopinom namočite mrlju i ostavite da odstoji 2 do 3 sata. nakon toga odjeću operite na uobičajen način.

5. Alkoholni Ocat
Napravite mješavinu octa i vode u omjeru 1:1. Mješavinom namočite materijal i ostavite da odstoji oko 15 do 20 minuta te ga operite. Želite li pojačati učinak, nakon što pastu napravljenu od sode bikarbone i vode nanesete na mrlju, mjesto prelijte sa žličicom octa. Pasta će se zapjeniti. Ostavite da se mrlja potpuno osuši, a nakon toga odjeću operite na uobičajen način.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju