Svaka žena njeguje svoj stil odijevanja, no neki modni komadi nakon 30. godine postaju imperativ bez kojeg je nemoguće zamisliti ijedan damski ormar. Evo o čemu se zapravo radi

Galerija


1. Kvalitetna torba od kože

Dok se školuju (i traže posao) žene kupuju torbice na različitim mjestima – od buvljaka i supermarketa do trgovina s jeftinijim modnim brendovima. Nakon 30. dame bi svoju kolekciju trebale zaokružiti kvalitetnijem i trajnijim komadom. Preporučuje se kupovina torbe od prave kože u neutralnoj bež, crnoj, sivoj ili plavoj boji koja se može kombinirati uz različita izdanja i prigode.

2. Baloner

Parižanke ne mogu zamisliti svoj ormar bez dobro krojenog balonera u neutralnoj boji koji mogu nositi u proljetnim i jesenskim mjesecima na posao, na kave s prijateljicama i u raznim drugim prigodama. Baloner se izvrsno sparuje s trapericama, hlačama, suknjama i haljinama te je osnova u građenju klasičnog stila.
Zara baloner, 999,90 kn
Zara baloner, 999,90 kn (Foto: Internetske stranice proizvođača)


3. Elegantne cipele (u kojima mogu hodati)
Žene su ljubiteljice štikli, no rijetke su one koje u njima znaju i mogu hodati u iglenim potpeticama tijekom cijelog dana. Upravo zato trebaju elegantan par koji podiže modnu kombinaciju, a u kojima mogu provesti cijeli dan na poslu ili u obavljanju svakodnevnih obaveza. To može biti elegantna balerinka, baršunasta gležnjača ili ženstveni model cipele s punom petom.

4. Grudnjak (odgovarajuće veličine)
Napravite si veliku uslugu i napokon naučite kako kupiti pravu veličinu grudnjaka. Žensko tijelo (i grudi) mijenjaju se tijekom godina, pa je važno nositi model odgovarajuće veličine. Nikako nemojte nositi premale modele ili stari grudnjak iz kojeg proviruju metalne žice iz košarica.

5. Haljina (u kojoj se osjećate samopouzdano)
Bez obzira preferirate li modele s dubokim dekolteom, minikroja ili od crnog materijala, svaka žena u svojem ormaru nakon 30. godine trebala bi imati haljinu u kojoj se osjeća samopouzdano. Takva haljina vrijedi svake kune, zar ne?
Ivan Alduk, mala crna haljina, 1850 kn
Ivan Alduk, mala crna haljina, 1850 kn (Foto: Internetske stranice proizvođača)