Odlučili ste ukloniti dlačice s intimnog područja u privatnosti svojeg doma? Pažljivo se pripremite za ovaj čin, jer bi pogrešni koraci mogli dovesti do jakih bolova, upale i niza drugih neugodnih problema

1. KORAK
Otuširajte se mlakom vodom i nježnim sapunom, te postavite čist ručnik ispod svojeg tijela. Zaštitite se od svih eventualnih izvora nečistoće te koristite samo nova pomagala za depilaciju netom izvađena iz originalnog pakiranja ili ona koja su dobro sterilizirana. Opskrbite se dovoljnim količinama voska, trakica i drvenih štapića za nanošenje.

2. KORAK
Čupanje dlaka može biti iznimno bolan proces, pogotovo ako sami povlačite trakice s tijela. Dlačice koje planirate ukloniti ne bi smjele biti dulje od pola centimetara. Ako su kraće od toga nećete ih uspješno počupati, a čupanje duljih će izazvati jače bolove.

Pola centimetara je idealna duljina dlačice za čupanje voskom.

3. KORAK
Upotrijebite vosak koji najbolje odgovara vašem tipu kože. Stručnjaci savjetuju da se ravnate po onome što je dobro za vaše lice, primjerice čupanje dlačica na koži iznad gornje usne, bit će odgovarajuće i za intimno područje.

4. KORAK
Isplanirajte svoje aktivnosti unaprijed te sukladno planovima o depilaciji. Svježe depilirana koža ne podnosi vrućinu i znojenje, pa nemojte nakon tretmana ići na trčanje ili na neki drugi oblik vježbanja. Izbjegavajte i vrući tuš te saunu. Umjesto toga, nadraženoj koži će odgovarati prirodno ulje za tijelo koje njeguje i vlaži kožu.

5. KORAK
Crvenilo kože i lagano žarenje intimnog područja normalne su posljedice brazilske depilacije. No ako ste pak oštetili površinu epiderme postoji opasnost od infekcije. Osjećate li ekstremnu bol, bolnu izraslinu na tom području, temperaturu ili koji drugi simptom infekcije potražite pomoć liječnika.

SAVJET PLUS:

Depilacija voskom u kućnoj radinosti ne preporučuje se osobama koje pate od dijabetesa i kožnih problema poput ekcema i psorijaze, te imaju oslabljeni imunitet.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju