Poznate dame žive život ispod povećala javnosti, a anonimni dežurni kritičari u svakom trenutku spremni su komentirati njihove najintimnije trenutke. To je na svojoj koži osjetila i Catherine Middleton koja je tijekom svoje prve dvije trudnoće stalno bila izložena nepotrebnim kritikama

Mnoge žene ne podnose lako trudnoću. Ona sa sobom može donijeti puno zdravstvenih komplikacija koje znatno otežavaju blaženo stanje.

U toj situaciji ženama nimalo ne pomažu neosjetljivi komentari na njihov račun. "Dobila si previše kila", "trbuščić ti je prevelik za taj mjesec trudnoće", "moraš više jesti" ili "zašto ne nosiš trudničku haljinu umjesto hlača" - sve su to rečenice koje bespotrebno uznemiruju žene tijekom trudnoće.

Nije lako ni poznatim trudnicama koje su izložene javnim kritikama, a one često znaju biti jako neugodne. Ni Catherine Middleton nije ih mogla izbjeći pa su njezine prve dvije trudnoće bile povod brojnim raspravama na društvenim mrežama. U nastavku pročitajte zbog čega su je nepravedno kritizirali.

1. "Premršava je."

Vojvotkinja je po prirodi mršava žena zdrave tjelesne težine. Zbog vitke građe tijela i visine od 175 centimetara nakupljeni trudnički kilogrami na njoj nisu dolazili do izražaja, a to je kritičarima bio povod da je proglase – premršavom.

2. "Pretjeruje s pričom o jutarnjim mučninama."

Catherine je imala trudničku hipermezu tijekom obje trudnoće. Hipermeza je naziv za komplikaciju koja se očituje kroz vrlo teške cjelodnevne mučnine i povraćanje. Uzrokuje i tešku dehidraciju, a zbog povraćanja se u tijelu ne zadržavaju važni nutrijenti potrebni za zdravlje majke i razvoj djeteta. Zato su trudnice koje pate od hipermeze uvijek pod liječničkim nadzorom, a nerijetko dolazi i do hospitalizacije kako bi se putem infuzije nadoknadio taj gubitak. Upravo se to dogodilo Catherine nakon čega su dežurni kritičari komentirali kako pretjeruje i samo izbjegava obavljanje kraljevskih dužnosti i pojavljivanja u javnosti. Provjerite što jutarnja mučnina može otkriti o spolu djeteta.

3. "Trbuščić joj je premalen."

Mnoge trudnice s pravom ljute komentari na račun veličine trbuha. Svaka žena je drugačija pa će drugačija biti i njihova trudnoća, ali i veličina trbuščića. Vojvotkinji su zamjerali premalen trudnički trbuh, a da je "briga" kritičara bila promašena dokazuje činjenica da su princ George i princeza Charlotte oboje rođeni kao potpuno zdrave bebe normalne veličine i težine.

4. "Zašto je bojala kosu/zašto ima sijedu kosu?"

Kada se početkom druge trudnoće pojavila u javnosti sa sređenim pramenovima, dio britanske javnosti se uznemirio i optužio je da ugrožava zdravlje svoje bebe, ali nikome nije palo na pamet da su u pitanju pramenovi napravljeni uz pomoć prirodnih boja. S druge strane, slavni britanski frizer Nicky Clark koji je sređivao kosu princeze Diane proglasio je njezinu frizuru sa sijedim izrastom "katastrofalnom".

5. "Otkuda joj trbuščić i nakon poroda?"

Izgleda da neki ljudi još uvijek ne shvaćaju koliko se mijenja žensko tijelo nakon trudnoće i da je potpuno normalno izaći iz rodilišta s trbuščićem. On ne nestaje preko noći i to je prirodno stanje kojeg se ni jedna žena ne bi trebala sramiti. Catherine je nakon rođenja princa Georgea ponosno izašla pred fotografe sa svojim trbuščićem, a na tome su joj zapljeskale brojne majke diljem svijeta. Pogledajte i necenzuriranu fotografiju slavne mame 8 dana nakon poroda o kojoj se danima pričalo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju