Zagrebačka špica uvijek je prepuna zanimljivih street style izdanja, pogotovo tijekom ljeta kada zaljubljenice u modu daju mašti na volju i maksimalno "razigraju" svoje kombinacije

Možete li vjerovati da je nekada kombiniranje tenisica i haljine u istom izdanju bilo nezamislivo?

S obzirom na to da se primarno dizajniraju kao sportska obuća, dugo su se nosile samo prilikom sportskih aktivnosti ili drugih fizičkih aktivnosti slične naravi. Tako je i nastao najveći mit o tenisicama - zbog svog krajnje neformalnog izgleda one su neprimjerene za bilo kakve druge prigode.

Prve tenisice za trčanje 1895. godine dizajnirala je britanska kompanija "J.W. Foster And Sons". U prvoj polovici 20. stoljeća tenisice su postale sastavni dio opreme na sportskim terenima, a broj njihovih proizvođača rastao je velikom brzinom.

S vremenom se moda znatno promijenila, a s njom i pravila o njihovom nošenju. Tako je nekad nezamisliva kombinacija tenisica i haljine ili suknje danas svakodnevna pojava na ulicama, a najveći mit o tenisicama je srušen.

Brojni modeli više nemaju klasični robusni sportski izgled pa u velikoj ponudi bez problema možete pronaći casual varijante koje se mogu svrstati i pod sportsku ili poslovnu eleganciju. S druge strane, tenisicama se dodaju i razne aplikacije poput šljokica ili zakovica te ih se nadopunjuje npr. krznenim detaljima ili im se pak u unutrašnjost dodaje "skrivena" potpetica.

Kada su u pitanju tenisice i kombinacije za svakodnevne ležerne ili poslovne prigode, granica skoro pa nema. U galeriji pogledajte i pet dama sa zagrebačke špice koje su svojim street style izdanjima još jednom potvrdile da je mit o tenisicama kao obući rezerviranoj samo za sportske aktivnosti oduvijek bio totalna besmislica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju