Vjerojatno su mnogi osim za oralnu higijenu pastu za zube koristili i u neke druge svrhe, npr, kao 'kozmetičko' pomagalo za prištiće koje, isušuje uzrokujući njihov brži nestanak. Donosimo vam još 5 maštovitih načina na koje možete iskoristiti pastu za zube

1. Poliranje nakita
Kako bi starom lančiću ili narukvici od srebra ili neke bižuterije dali novi sjaj probajte poliranje s malo paste za zube. Pasta bogata fluoridom može biti vrlo efikasna za čišćenje srebra. Malo paste stavite na nakit i lagano četkajte suhom čistom četkicom za zube. Kada završite nakit isperite u hladnoj vodi, obrišite mekanom krpom i ostavite da se osuši.

Kako bi se vaše slavine i sudoperi sjajili dovoljno je malo paste za zube, suha mekana krpa i malo trljanja

2. Čišćenje plastičnih bočica i posuda
Kako bi uštedjeli novac plastične posude koje su poprimile miris probajte isprati s pastom za zube. Uz malo paste miris bi trebao nestati odmah. Isti trik možete probati i s dječjim bočicama.

3. Vraćanje sjaja kromiranim komadima
Kako bi se vaše slavine i sudoperi sjajili dovoljno je malo paste za zube, suha mekana krpa i malo trljanja. Nakon tretmana pastom izgledat će poput novih.

4. Skidanje tragova boje sa zidova
Tragovi bojica na zidovima ne trebaju odmah nužno bojanje. Naime, ukoliko šteta nije velika i na zidu djeca nisu napravila pravo umjetničko djelo od boja, štetu možete sanirati s malo zubne paste. Stavite je malo na spužvu i lagano trljajući odstranite tragove boja.

5. Uklanjanje mrlja od vode s drvenog namještaja

Prije poliranja drvenog namještaja svakako bi bilo dobro odstraniti mrlje od vode koje nerijetko na njemu znaju ostati. Za to će vam odlično poslužiti pasta za zube i mekana krpa. Pastu stavite na krpu, lagano trljajući neestetske mrlje, a potom namještaj ulaštite sredstvom za poliranje drveta.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju