Odabir pitoreskne lokacije ključan je za snimanje prekrasne svadbene fotografije. Iako će vam većina preporučiti poziranje na najpopularnijim odredištima poput Gornjeg Grada, Zrinjevca, Botaničkog vrta te jezera Bundek i Jarun, postoje i neka manje razvikana mjesta na kojem se mogu snimiti nezaboravne uspomene


Gornji Grad i park Zrinjevac najpopularnija su odredišta za snimanja svadbenih fotografija u Zagrebu. Ova mjesta uistinu nude prekrasnu kulisu za obilježavanje uspomena, no imaju i nekih manje atraktivnih strana.

Primjerice, na njima je često gužva, pa profesionalnom fotografu treba više vremena kako bi se snimila kvalitetna vjenčana fotografija bez straha da će vam nepoznata osoba "zalutati“ u vjenčani album.

Ne treba zaboraviti niti da se na nekim mjestima treba platiti dozvola za fotografiranje, što dodatno povećava troškove organizacije vjenčanja. Na popularnoj lokaciji parka Maksimir, primjerice, ona stoji 625 kuna.

Upravo zato pitali smo iskusnog vjenčanog fotografa Roberta Crca da nam otkrije manje poznata mjesta za snimanje nezaboravnih vjenčanih fotografija u Zagrebu.
1. Marulićev trg, pokraj zgrade Državnog arhiva
Prostrani trg, blizina parkinga, mnoštvo zelenila i očaravajuća arhitektura samo su neki od aduta Marulićevog trga, kao jednog od poželjnih mjesta za fotografiranje mladenaca.

Zgrada Hrvatskog državnog arhiva je spoj rane bečke secesije i moderne europske arhitekture s početka 20. stoljeća, te jedna od najljepših zgrada u Zagrebu. Otvoreni trg omogućava dosta svjetla i sunca, a ipak ima i dosta hlada za vruće ljetne dane, otkriva nam profesionalni svadbeni fotograf Robert Crc.

2. Oko zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice
Dok se većina mladenaca i fotografa slijepo drži novih fontana, samo desetak metara dalje nalazi se niz zanimljivih mikrolokacija koje omogućuju sjajne fotografije pa čak i refleksije u neke trenutke dana, otkriva nam zagrebački fotograf iz Crc studija.

Želite li biti sigurni da će vam biti dozvoljeno snimanje u ovom dijelu grada, nabavite si prethodno dozvolu.

3. Dubravkin put
Zagrebačka šetnica Dubravkin put (u nastavku ulice Tuškanac) ne pruža veliki izbor scena za mladence. No istovremeno riječ je o prostoru u kotlini u kojoj nema mnogo sunčeve svjetlosti, pa se nameće kao izvrsna ideja za ljetna vjenčanja.
Tu postoji puteljak koji vas vodi na Gornji Grad pa je moguće tu lokaciju iskoristiti kao početak foto sessiona koji se nastavlja u tom dijelu grada, otkriva fotograf.

4. Mali botanički vrt kod Crkve Sv. Antuna Padovanskog
Crkva Svetog Antuna Padovanskog čest je odabir za vjenčanje mnogih mladenaca u Zagrebu. S južne strane crkve nalazi se plato s omanjom kapelom Svetog duha na kojem se mladenci često fotografiraju. Međutim pravi skriveni biser je prekrasan mali botanički vrt s jezercem koji je skriven zidom od ulice.

Da bi došli u vrt potrebno je pozvoniti na obližnja vrata samostana kako bi vas netko pustio u vrt. Izaći možete i sami kroz dvorišna vrata. Lokacija je idealna za sve koji se žene u obližnjoj crkvi ili kapelici jer mogu odmah poslije obreda napraviti foto session bez vožnje i problema s parkingom,
kaže zagrebački fotograf.

5. Gospin park

U zapadnom djelu grada česta su vjenčanja u stenjevačkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a pokraj crkve je jako lijepi Gospin park s puno sunca i dobrog hlada te nekoliko zanimljivih detalja poput bunara, zidnih dekoracija i slično.

Parking je odmah pored crkve pa je lokacija odlična za fotosession neposredno prije ili poslije obreda, kaže nam fotograf iz Crc studija.
U Zagrebu, naravno ima i mnoštvo drugih zanimljivih mikrolokacija na kojima se mogu snimiti lijepe fotografije. Crkva Svete Marije kod Dolca odlično je mjesto za slikanje nakon što se uklone stolovi s popularne zagrebačke tržnice.

Ljubitelji industrijskog dizjna ne moraju zaobići Glavni željeznički kolodvor u Zagrebu.

Ovdje možete fotografirati ako se javite šefu smjene na glavnom peronu,
kaže nam Robert Crc, te dodaje: Natkriveni peron, stara lokomotiva, ali i unutrašnjost kolodvora mogu biti dobro rješenje i u slučaju kratkotrajnog pljuska.

Više vjenčanih fotografija s popularnih i manje poznatih mjesta u Zagrebu možete pogledati u fotogaleriji studija Crc.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju