Iako svi želimo da nam je kosa zdrava i sjajna tijekom cijele godine, ljeto ipak donosi veće izazove. Ovo su savjeti zbog kojih će vam kosa biti zahvalna čak i nakon dugotrajne izloženosti suncu, vjetru i soli.

 

1. REDOVITO NANOSITE BALZAM

Pobrinite se da prilikom svakog pranja kose nanesete i balzam. Pomoći će vašoj kosi da vrati vlažnost koja je neophodna u ljetnim mjesecima. Odaberite balzam koji sadrži mnogo antioksidansa. Oni bez parabena, poput balzama Aussie Pure Locks, odličan su saveznik pri otklanjanju stresa na kosi uzrokovanog suncem. Isprobajte i ovaj trik: balzam nanesite na suhu kosu prije kupanja kao dodatnu zaštitu pa kada izađete iz vode ili mora, vaša će kosa biti svilenkasta i zaglađena.

2. KORISTITE MANJU KOLIČINU ŠAMPONA

Mnogi vjeruju da čestim i obilnim šamponiranjem čine dobro svojoj kosi, no većom količinom šampona i učestalim korištenjem tjeme postaje suše. Ako je kosa masnija, koristite šampon u manjim količinama i nanosite ga direktno uz korijen kose. Na vrhove ne morate nanositi šampon jer će ispiranjem s vrha glave šampon dovoljno djelovati i na taj dio kose.

3. KORISTITE PROIZVODE S VITAMINIMA

Kakadu šljiva, australska supernamirnica, također je jedan od sastojaka balzama Aussie Pure Locks. Riječ je o vrsti voća koja je najbogatija vitaminom C na svijetu. Koristeći proizvode s formulom u kojoj je i ekstrakt kakadu šljive, održavate optimalnu razinu kolagena i elastina koji su neophodni za zdravu i sjajnu kosu. Redovitom upotrebom normalizira se stanje suhe kose i zato je preporučljivo korištenje tijekom ljetnih mjeseci.

4. IZBJEGAVAJTE UREĐAJE ZA STILIZIRANJE KOSE

Umjesto da koristite sušilo za kosu, radije pričekajte da se kosa osuši na zraku. Iako ćete možda svaki dan željeti ljetne valove na svojoj kosi, bolje je da izbjegavajte uređaje za stiliziranje poput pegle za kosu ili figara jer ćete na taj način dodatno isušiti kosu. Također, u ljeto kosa najviše stradava pa ćete, želite li zdravu i blistavu kosu, trebati češće posjetiti frizera kako bi vam odrezao suhe vrhove.

5. POSEBNA NJEGA ZA OBOJENU KOSU

Sunce će sigurno oštetiti kosu i učiniti je sušom. Zbog toga biste bojenje kose trebali planirati već sada, prije najvećih vrućina. Učinite li to usred ljeta, vaša bi kosa mogla trpjeti nepoželjne posljedice. No svakako je dobro kosu ljeti dodatno njegovati proizvodima za obojenu kosu. Primjerice, kolekcija Aussie Colour Mate uključuje šampon, balzam i dubinski tretman kojima hrani, štiti i zadržava boju.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju