Vožnja u automobilu može biti naporna i stresna i za nas odrasle, a kamoli najmlađima koji satima moraju sjediti u sjedalici. No, postoje neki trikovi kojima se možete poslužiti kako biste mu olakšali putovanje na odredište na kjem će sigurno uživati.

1. Uvijek vodite računa o tome da je dijete smješteno u odgovarajućoj sjedalici i privezano zaštitnim pojasom, bez obzira na to koliko je kratko vaše putovanje. Tijekom dugih putovanja pravite redovite odmore.

Bebe uživaju u slušanju glazbe i priča, a mališane će zabaviti igre. Napravite popis stvari koje biste mogli vidjeti na svome putovanju, a prvi koji ih sve uoči, pobjeđuje u igri

Poluležeći položaj tijekom dužeg razdoblja može opteretiti kralježnicu vašeg djeteta koja je još u razvoju, pa se radije zaustavite i izvadite ga iz autosjedalice svakih nekoliko sati. Hodači se također trebaju malo istrčati uokolo – dok vi odete na WC, pojedete nešto i udahnete svježi zrak, vaše će se dijete dovoljno protegnuti.

2. Pokušajte uskladiti svoje putovanje s bebinim uobičajenim spavanjem jer će većinu uljuljkati kretanje automobila.

3. Bebe uživaju u slušanju glazbe i priča, a mališane će zabaviti igre. Primjerice, možete napraviti popis stvari koje biste mogli vidjeti na svome putovanju, a prvi koji ih sve uoči, pobjeđuje u igri.

4. Sjenilo na prozorima sprječava prodor sunčevih zraka i vrućine, a pomoću ogledala s lakoćom ćete držati dijete na oku tijekom vožnje. Ipak, bebe su najsretnije kad mogu vidjeti barem jednog roditelja, pa ako niste vozač, svakako mu se pridružite na stražnjem sjedalu.

5. Ponesite grickalice sa sobom. Rižini kolačići i sušeno voće mogu utažiti glad, i nemojte zaboraviti ponijeti i mnogo tekućine.
 

www.pitajmamu.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju