Bez obzira na to jeste li sami ili u vezi, sigurno ste sami sebi barem jednom 'servirali' neku laž o ljubavi kojom ste sabotirali vlastitu sreću. U nastavku vam donosimo one najveće u koje morate prestati vjerovati kako biste ostvarili kvalitetan ljubavni odnos

1. Ne zaslužujem bolje. Ovakvo razmišljanje može vas spriječiti da izađete iz odnosa koji ne valja i koji vas ne usrećuje. Ljudi koji vjeruju u ovu laž često trpe u vezama i brakovima.

2. Ljubav nije za mene. Osjećaj da je svima drugima suđena ljubav, ali ne i vama česta je pojava. Nakon neuspješnih veza skloni smo razmišljati na ovaj način, ali time sebi uskraćujemo mogućnost da uistinu budemo sretni. Možda ste sada sami, ali to više govori o vašoj životnoj situaciji u ovom trenutku nego o vama.

Mnogi vjeruju kako je normalno ostati s krivom osobom dok ne naiđe ona prava. Prestanite vjerovati u ovu laž jer biste zbog nje mogli završiti s muškarcem koji nije za vas.

3. Znam da moja veza ne valja, ali sve je bolje od toga da nemam nikoga. Mnogi vjeruju kako je normalno ostati s krivom osobom dok ne naiđe ona prava. Prestanite vjerovati u ovu laž jer biste zbog nje mogli završiti s muškarcem koji nije za vas. U ljubavi treba riskirati i za sebe željeti samo najbolje.

4. To mora biti ljubav na prvi pogled. Neki na prvi spoj dolaze s unaprijed određenim kriterijima i očekuju instantnu kemiju. Ako iskre odmah ne zafrcaju, ne žele nastaviti dalje. To je velika greška jer kemiji ponekad treba vremena da se razvije i uz ovakav način razmišljanja možda ćete od sebe odgurnuti dobrog čovjeka. Također, veza se ne smije bazirati isključivo na kemiji, ako u njoj fale vitalne kvalitete ona je osuđena na propast.

5. Ne želim razmišljati o ovom problemu, sve će se srediti samo od sebe. Nažalost, to se neće dogoditi. Ni jedan problem koji 'pometemo' pod tepih neće nestati nego će se vratiti kada to najmanje očekujemo. Ako ste zabrinuti zbog stvari koje ne valjaju u vašem odnosu s partnerom, ignoriranje problema samo će odgoditi ono neizbježno – suočavanje s njima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju