Ponekad se ove svakodnevne navike čine neznatnima, no njihov utjecaj na naš dan je itekako snažan i ne bismo ih smjeli zanemarivati. Donosimo pet jednostavnih navika kojih se trebamo pridržavati kako bismo si poboljšali dan, ali i život

1. Ispijanje čaše vode s limunom
Pola limuna iscijedite u čašu mlake vode te taj napitak svako jutro na tašte pijte. Naime, limun je pun vitamina C te tako jača imunitet. Također, ovaj napitak djeluje kao antioksidans i diuretik, poboljšava probavu, popravlja raspoloženje, obnavlja stanice kože te balansira pH-vrijednost organizma.

2. Pakiranje zdravih grickalica

Ove svakodnevne navike pozitivno utječu na naše zdravlje te na naš čitav dan

Prije nego što izađete iz doma, u torbu spakirajte zdrave grickalice poput orašastih plodova, svježeg voća, zobenih pločica ili pak grčkog jogurta. Tako vaš međuobrok neće biti nezdrav i nećete doći u napast da kupite čokoladicu.

3. Stalno nošenje boce s vodom
Voda je toliko bitna za naše zdravlje. Kako je ne biste zaboravili piti tijekom dana, uvijek bocu vode nosite sa sobom. Također, neka bude na vidljivom mjestu tako da vam služi kao podsjetnik. Ako ste na poslu, bocu vode stavite na radni stol tako da vam bude nadohvat ruke.

4. Korištenje zubnog konca
Uz redovito pranje zubi važno je i redovito korištenje zubnog konca. Naime, znanstvenici su dokazali da se zdravlje naših zubi odražava i na naše sveukupno zdravlje. Korištenjem zubnog konca smanjuju se šanse za nastanak karijesa te je konac učinkovitiji na onim mjestima do kojih četkica ne može baš doprijeti.

5. Svakodnevno čitanje
Dvije velike prednosti vežu se uz svakodnevno čitanje - poboljšanje pamćenja i relaksacija. Za početak, dovoljno je da čitate 15 do 20 minuta svaki dan. Stoga izaberite kratku knjigu ili nekoliko novinskih članaka i s time započnite.

Pogledajte i pet navika jednako loših poput pušenja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju