Osim za meko i mirišljavo rublje, snalažljive domaćice omekšivač koriste u prilikama kojih se ne bismo sjetili na prvu. Evo koje si kućanske poslove možete olakšati uz upotrebu ove mirisne tekućine.

1. OSVJEŽAVA PROSTOR

Ako ne želite novac trošiti na kupnju osvježivača zraka, možete ga napraviti sami od samo dva sastojka. Bočicu s raspršivačem napunite vodom i omekšivačem u omjeru 1:3. Mješavinom poprskajte zavjese, tepih i ostalu tkaninu u domu kojoj želite udahnuti ugodniji miris. Kako bi vam dom neprestano mirisao, ovu praksu ponavljajte po potrebi, a s obzirom na to da na tržištu postoje omekšivači raznih mirisa, u svom domu svaki put možete stvoriti novi ugođaj. Uz miris lavande cijeli dom može u trenu zamirisati na proljeće, a uz Silan omekšivače taj miris će dugotajno mamiti osjetila.

2. OMEKŠAVA KISTOVE ZA ŠMINKANJE

Sve ljubiteljice šminkanja oduševit će trik s kojim svoje kistove mogu omekšati s pomoću sastojka koji već imaju u svojoj kupaonici. Kistovi će biti mekši ako ih nakon pranja ostavite u vodi u koju ste stavili tek nekoliko kapi omekšivača. Nakon što odstoje desetak minuta, dobro ih isperite, osušite i spremni su za korištenje. Kako ne biste razlijepili dršku u vodi, pazite da voda ne dodire sponu između kista i drške. Ovaj se trik može primijeniti i na kistove za bojenje.

3. DAJE SJAJ GLATKIM POVRŠINAMA

Sredstvo za čišćenje podova i glatkih površina često zaboravimo staviti na popis potrepština prije odlaska u kupovinu. Ako vam je ovaj scenarij poznat, uz omekšivač se više nećete morati hvatati za glavu sljedeći put kada vam gosti budu dolazili u posjet, a vi nemate čime prebrisati pod. Želite li imati sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje sjaj, pomiješajte omekšivač i vodu u omjeru 1:4. Osim podova, ovom tekućinom možete prebrisati sve staklene i glatke površine.

4. ČISTI ZAGORENE OSTATKE HRANE NA POSUĐU

Uz već poznatu mješavinu omekšivača i vode lako se mogu očistiti tvrdokorne mrlje, pa čak i one od zagorene hrane na posuđu. Trebate samo uliti vodu i omekšivač u zagorenu posudu i pustiti da odstoji sat vremena. Nakon toga ćete bez mukotrpnog ribanja moći očistiti posudu do te mjere da u njoj vidite svoj odraz.

5. UKLANJA KAMENAC S TUŠ-KABINE

Na mokru spužvu nanesite omekšivač i njome prebrišite vrata tuša. Osim što će vam kupaonica duže vrijeme mirisati, to će smanjiti i pojavu kamenca jer se kapljice više neće toliko zadržavati na skliskoj površini.

 

Advertisement

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju