Nikome se ujutro ne da trošiti previše vremena na šminkanje tako da je najjednostavnija opcija brzinsko nanošenje šminke. No, kada ste u žurbi preskačete neke korake kojih biste se ipak trebali pridržavati ako želite izgledati besprijekorno cijeli dan

1. Ne rješavate se dodatnog sloja ulja na licu
Ulje je najgori neprijatelj zbog kojeg dugotrajna šminka i neće baš - dugo trajati. Čak i ako dobro očistite lice pomoću gela za umivanje i tonera postoji mogućnost da će sloj ulja i dalje ostati na vašoj koži.

Prije nego što započnete s nanošenjem bilo kakvih proizvoda na lice, obrišite one dijelove lica koji se inače najviše sjaje poput T-zone i brade s papirićima za matiranje. Oni su stvoreni upravo za upijanje viška masnoće.

2. Ne nanosite kremu za lice
Ovaj korak nikako ne biste smjeli preskočiti. Osim što hrani kožu, nanošenjem kreme za lice izbjeći ćete način šminkanja zbog kojeg ćete izgledati starije te ćete zagladiti suha područja koja onda puder neće moći naglasiti.

Kremu za lice umasirajte kružnim pokretima u kožu te pričekajte najmanje pet minuta prije nego što započnete s nanošenjem podloge na lice.

3. Nepravilno nanosite tekuću podlogu
Nanošenje tekuće podloge u jednom sloju i potezu učinit će itekako upadljivom granicu između čeljusti i vrata, odnosno gdje sloj pudera završava. Također, tako zanemarujete i ona područja lica koja trebaju veću pokrivenost od ostalih.

Krema za lice hrani vašu kožu, stoga nemojte preskočiti njezino nanošenje

Prirodan izgled najbolje ćete postići utiskivanjem podloge u kožu malim kružnim pokretima iz unutarnjeg dijela lica prema vanjskom. To možete napraviti kistom, spužvicom ili prstima, a efekt će biti vrlo sličan.

4. Nanosite "grudastu" maskaru
Ako ne želite na trepavicama imati grudice koje ostavlja maskara, prije samog nanošenja trebate je maramicom lagano obrisati. Zatim, kada nanosite maskaru radite to od korijena trepavice pokretima gore-dolje kako se trepavice ne bi zalijepile jedna za drugu.

Nakon što završite sa stavljanjem maskare, ne zaboravite je dobro zatvoriti. Osušena maskara nikad ne izgleda dobro na trepavicama.

5. Ne koristite puder u prahu
Ulje ste uklonili, no to nije jedini razlog zbog kojeg bi šminka mogla tijekom dana "skliznuti" s vašeg lica. Puderi i korektori kremaste teksture nakon nekog vremena stvoriti će nabore te istaknuti bore i tanke linije na vašem licu ako ne nanesete puder u prahu nakon njihovog stavljanja.

Kako bi proizvodi ostali na svom mjestu uvijek se poslužite puderom u prahu. Što je njegova tekstura laganija i prozirnija to bolje. Samo ne zaboravite da ne smijete pretjerati ni s njime.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju